Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: «Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή»...

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αυλών

Στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων διαφόρων ιστορικών περιόδων των Αυλών παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης. Πρόκειται για το μνημείο που η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σοφία Νικολαΐδου αιτήθηκε τον Ιανουάριο 2021 για την χρηματοδότησή του από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Ο κ. Τσιούμαρης εισηγήθηκε στην 45η Οικονομική Επιτροπή το θέμα « Προμήθεια υλικών για την αποπεράτωση Μνημείου Πεσόντων Αυλών» για ένταξή του στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) προϋπολογισμού 14.532,80€ και έλαβε ομόφωνα την έγκρισή της και με την αγαστή συνεργασία των Διευθύνσεων Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε άμεσα το καλαίσθητο μνημείο από τον Γιάννη Τερνενόπουλο με μάρμαρο Τρανοβάλτου.

Στην χθεσινή σεμνή τελετή ο κ. Τσιούμαρης και ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου προέβησαν στα αποκαλυπτήρια του μνημείου όπου έχουν χαραχθεί τα ονόματα των Πεσόντων των Αυλών και το απόσπασμα από ποίημα του Κωστή Παλαμά: « Πνοές κι αν πλανάστε σε άλλη ζωή, λείψανα κι αν κοιμάστε, σας λειτουργώ στη δόξα μου. Μακαρισμένοι να ΄στε!» 

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/10/21 17:09

    Στο μεταξύ ο Βασιλάκης Καιλας δεν έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για αυτό αλλά γράφει ότι υπήρξε άψογη συνεργασία Δήμου και περιφέρειας! Άλλο ένα (μικρό) εργο που πάει να καπηλευτει! Χωρίς ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/10/21 17:15

    Συγχαρητήρια στην πρόεδρο Αυλών και όλους τους Αυλιώτες για την πρωτοβουλία τιμής στους Ήρωες. Ας τα βλέπουν τα σουρδοντάμαρα αυτά που είναι μόνο για αποκριές και μ......ς στην Κοζάνη. Καλά τους τα έψαλε ο Δέσποτας και ο δάσκαλος στην απελευθέρωση. Δόξα και τιμή στους πεσόντες ήρωες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας