Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΜΑΒΕ!

Στις 27/1/2021 συμφωνήθηκε από όλες τις Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Περιφερειάρχη, το θέμα του Χώρου Υγειονομικής Ταφής ΑΜιάντου – Χ.Υ.Τ.ΑΜ. - στα πρώην Μεταλλεία Αμιάντου Βορείου Ελλάδος – Μ.Α.Β.Ε. - να συζητηθεί στο επόμενο Συμβούλιο.

 

Έκτοτε πέρασαν εννέα (9) μήνες.

 

Η αναβολή της συζήτησης και η αθέτηση της δέσμευσης της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη προσωπικά, να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μεγαλώνει τις υπόνοιες και τις ανησυχίες που εκφράζονται τόσο από τον Συνδυασμό μας όσο και από άλλους Κοινωνικούς Φορείς της περιοχής, ότι αποφάσεις και σχέδια, βλαπτικά για την περιοχή, εξυφαίνονται ερήμην μας.

 

Για το λόγο αυτό ο Συνδυασμός μας ζητά, (κλικ εδώ), το θέμα να έρθει ΑΜΕΣΑ προς συζήτηση, ως τακτικό θέμα, στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρουσία του Δημάρχου και των εκπροσώπων των τοπικών φορέων της ευρύτερης περιοχής και να διατυπωθεί μια ξεκάθαρη ΑΠΟΦΑΣΗ του Περιφερειακού Συμβουλίου, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ Μ.Α.Β.Ε.  ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ  Χ.Υ.Τ. ΑΜΙΑΝΤΟΥ.

 

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.

 

 

Για τον Συνδυασμό «ΕΛΠΙΔΑ»

 

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας