Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση του έργου «Καθαρισμός ρεμάτων και κατασκευή μικρών τεχνικών στα πλαίσια αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης».

Τη σύμβαση εκπόνησης του έργου «Καθαρισμός ρεμάτων και κατασκευή μικρών τεχνικών στα πλαίσια αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021.

            Η σύμβαση αφορά στην εκπόνηση εργασιών γενικού καθαρισμού της κοίτης των ρεμάτων και της διατομής των οχετών από απορρίμματα, μπάζα και λοιπά φερτά υλικά, καθώς και από την εκτεταμένη αυτοφυή βλάστηση. Επιπλέον και στο πλαίσιο της συντήρησης των ρεμάτων και των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, προβλέπεται η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων στις περιοχές διέλευσης ρεμάτων, η σήμανση και η ασφάλισή τους. Τέλος, από τη σύμβαση του έργου ο ανάδοχος δεσμεύεται για τη διάθεση έκτακτου προσωπικού και εξοπλισμού σε περιπτώσεις εκτάκτων καταστάσεων, μετά από εντολή της Υπηρεσίας.

            Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στις 882.654,78 € πλέον Φ.Π.Α. και την προθεσμία περαίωσης του αντικειμένου της σύμβασης τους 24 μήνες.

Πρόκειται για εξήντα ένα (61) ρέματα που θα καθαριστούν, σε μικρούς και μεγάλους οικισμούς σε όλη την Π.Ε. Κοζάνης, προς άρση της επικινδυνότητας εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων. 

Δεκατέσσερις (14) παρεμβάσεις αφορούν τον Δήμο Βοΐου, στους οικισμούς Σισανίου, Αυγερινού, Ναμάτων, Εράτυρας, Αλιάκμονα, Δρυοβούνου, Γαλατινής, Σταυροδρομίου, Μεσόλογγου, Λεύκης και Δραγασιάς.

Οκτώ παρεμβάσεις (8) αφορούν τον Δήμο Εορδαίας στους οικισμούς Κρυόβρυσης, Μηλοχωρίου, Δροσερού, Πτολεμαΐδας, και Περδίκκα.

 Τριάντα τέσσερις (34) παρεμβάσεις αφορούν τον Δήμο Κοζάνης στους οικισμούς Κοιλάδας, Τετραλόφου, Κοζάνης, Βατερού, Καρυδίτσας, Κοίλων, Λευκόβρυσης, Λυγερής, Πρωτοχωρίου, Αιανής, Αγίας Παρασκευής, Κτενίου, Ροδιανής, Χρωμίου, Ρυμνίου, Κρόκου, Καισαρειάς, Κάτω Κώμης, Μηλέας, Αγίου Δημητρίου, Βοσκοχωρίου και Ρυακίου.

Πέντε (5) παρεμβάσεις αφορούν τον Δήμο Σερβίων στους οικισμούς Τρανοβάλτου, Βαθυλάκκου, Πλατανορέματος, Σερβίων και Κρανιδίων.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της Περιφέρειας επιχειρείται ο καθαρισμός τόσων πολλών ρεμάτων, αποδεικνύοντας ότι η  Περιφερειακή Αρχή έχει θέσει την ασφάλεια των πολιτών και των επιχειρήσεων σε προτεραιότητα, υλοποιώντας  έργα εξαιρετικής σημασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας