Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Χρηματοδότηση της ανάπλασης της Οδού 13ης Οκτωβρίου στην πόλη των Γρεβενών, συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη εντάχθηκε, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020, η χρηματοδότηση της ανάπλασης της Οδού 13ης Οκτωβρίου στην πόλη των Γρεβενών, συνολικού προϋπολογισμού 3.640.800 ευρώ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) των Γρεβενών. Δικαιούχος της Πράξης είναι ο Δήμος Γρεβενών.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης, θα γίνει διαμόρφωση της Οδού 13ης Οκτωβρίου στην πόλη των Γρεβενών, η οποία θα περιλαμβάνει:

- Διαμόρφωση 2 ανισόπεδων κόμβων

- Ανακατασκευή πεζοδρομίων

- Δημιουργία οδεύσεων ΑΜΕΑ

- Κατασκευή τριών τοιχίων αντιστήριξης

- Διαπλάτυνση πεζοδρομίου στο ύψος του γηπέδου

- Ανακατασκευή αποσαρθρωμένου τοιχίου αντιστήριξης στο ύψος του κλειστού γυμναστηρίου

- Αποξήλωση και ανακατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού

- Υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ από το ύψος περίπου των παλιών κοιμητηρίων ως το τέλος της οδού

- Δημιουργία θέσεων στάθμευσης επί της οδού

- Κατασκευή τεσσάρων υπερυψωμένων διαβάσεων

- Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση

- Δενδροφυτεύσεις και τοποθέτηση προκατασκευασμένου χλοοτάπητα στους κυκλικούς κόμβους, τοποθέτηση θάμνων, κατασκευή δικτύου άρδευσης

- Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού σε όλο το μήκος της οδού (κάδοι απορριμμάτων, παγκάκια)

- Κατασκευή σιδηρών κιγκλιδωμάτων και κολωνακίων σε συγκεκριμένες θέσεις της οδού.

Στόχος της Πράξης είναι η αύξηση τής οδικής ασφάλειας στην συγκεκριμένη οδό, κυρίως λόγω της γειτνίασης με Σχολική Μονάδα και Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, η απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων αλλά και η ασφαλής κίνηση των πεζών, η βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων ΑμεΑ και η αισθητική αναβάθμιση της ίδιας της Οδού, αλλά και της περιοχής κατά μήκος αυτής.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 7 - «Προώθηση των βιώσιμων μεταφορών και της άρσης των προβλημάτων σε βασικές υποδομές δικτύων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας τού ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και τις δράσεις που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας