Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Η κυβέρνηση της ΝΔ καρατομεί τις επιδοτήσεις των αγροτών

(Με αφορμή τη πληρωμή της Βασικής Ενίσχυσης των αγροτών)

Κι όμως τα κατάφερε το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ: Η φετινή πληρωμή της προκαταβολής  είναι χειρότερη και από την περσινή!

Η φετινή πληρωμή είναι μικρότερη κατά 63 εκατ. ευρώ, λείπει δηλαδή σχεδόν το 10% των χρημάτων που πιστώνονταν κάθε χρόνο στους λογαριασμούς των αγροτών και κτηνοτρόφων. Περίπου 70.000 γεωργοκτηνοτρόφοι είδαν μειωμένα ή καθόλου ποσά στα βιβλιάριά τους.

Και στη φετινή πληρωμή δεν υπάρχει διαφάνεια στα κριτήρια ελέγχου βάσει των οποίων “κόπηκαν” τα ποσά αυτά. Δείχνουν έτσι την πλήρη έλλειψη σεβασμού στον παραγωγό, με αποτέλεσμα την αναστάτωση και την απόγνωση χιλιάδων παραγωγών σε μια χρονική συγκυρία που η ακρίβεια στο ρεύμα, το πετρέλαιο, τις ζωοτροφές και τα αγροεφόδια, θέτουν σε κίνδυνο την συνέχιση της παραγωγής.

Οι κυνικές διευκρινήσεις του υπουργείου για την απαράδεκτη ΚΥΑ πληρωμών, και η αδυναμία ή η άρνηση διενέργειας στοχευμένων ελέγχων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι, για την επί δικαίων και αδίκων οριζόντια κατακρεούργηση των κοινοτικών επιδοτήσεων.

Η φετινή πληρωμή των αγροτών καταγράφεται ως η πλέον άδικη, αδιαφανής, πρόχειρη και ανάλγητη που έχει γίνει μέχρι τώρα. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία με κυβέρνηση ΝΔ.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αγροτικό τμήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας