Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: «Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή»...

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Δήμος Κοζάνης: Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων

Ο Δήμος Κοζάνης αφουγκραζόμενος τον προβληματισμό γονέων, εκπαιδευτικών  και μαθητών και διαπιστώνοντας την σύγχυση που υφίσταται αναφορικά με λειτουργικά ζητήματα των σχολικών μονάδων, θα ήθελε να προβεί σε ορισμένες διευκρινίσεις. 

 

Καταρχάς, η απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων από τους δήμους λαμβάνεται μόνο λόγω καιρικών συνθηκών (χιόνι, παγετός, απουσία θέρμανσης). Για οποιαδήποτε άλλη αιτία, όπως και για κάθε άλλο εκπαιδευτικό ζήτημα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα.  Σε αυτή την κατεύθυνση, η απόφαση για το αν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στις δομές Πρωτοβάθμιας  ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι των αντίστοιχων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, όχι του Δήμου Κοζάνης.

 

Τέλος, αναφορικά με τη δυσλειτουργία που μπορεί να προκαλεί η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις οικογένειες μαθητών και εκπαιδευτικών, η δημοτική αρχή θα ήθελε να εκφράσει το σεβασμό και την κατανόησή της. Γνώμονας του Δήμου Κοζάνης, είναι η έγκαιρη ενημέρωση προς αποφυγή δυσλειτουργιών. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό, καθώς υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση, μέλημά μας είναι πάντα η υγεία και ασφάλεια των παιδιών. Ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή όλων.  

 

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος18/10/21 21:11

  να πειτε τοτε στον δημαρχο σας να μην κανει ανοητες ερωτησεις για να φανει εξυπνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος18/10/21 21:52

  Ο δήμαρχος είναι έξυπνος και διοικεί με επιτυχία. Το πνευματικό του επίπεδο είναι υψηλό και επιστημονικό. Κανείς δεν αμφισβητεί το κύρος του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος19/10/21 09:57

  Όπως ανάλογο είναι και το δικό σου επιπεδο 21:52....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας