Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Δήμος Κοζάνης: Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων

Ο Δήμος Κοζάνης αφουγκραζόμενος τον προβληματισμό γονέων, εκπαιδευτικών  και μαθητών και διαπιστώνοντας την σύγχυση που υφίσταται αναφορικά με λειτουργικά ζητήματα των σχολικών μονάδων, θα ήθελε να προβεί σε ορισμένες διευκρινίσεις. 

 

Καταρχάς, η απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων από τους δήμους λαμβάνεται μόνο λόγω καιρικών συνθηκών (χιόνι, παγετός, απουσία θέρμανσης). Για οποιαδήποτε άλλη αιτία, όπως και για κάθε άλλο εκπαιδευτικό ζήτημα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα.  Σε αυτή την κατεύθυνση, η απόφαση για το αν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στις δομές Πρωτοβάθμιας  ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι των αντίστοιχων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, όχι του Δήμου Κοζάνης.

 

Τέλος, αναφορικά με τη δυσλειτουργία που μπορεί να προκαλεί η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις οικογένειες μαθητών και εκπαιδευτικών, η δημοτική αρχή θα ήθελε να εκφράσει το σεβασμό και την κατανόησή της. Γνώμονας του Δήμου Κοζάνης, είναι η έγκαιρη ενημέρωση προς αποφυγή δυσλειτουργιών. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό, καθώς υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση, μέλημά μας είναι πάντα η υγεία και ασφάλεια των παιδιών. Ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή όλων.  

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να πειτε τοτε στον δημαρχο σας να μην κανει ανοητες ερωτησεις για να φανει εξυπνος

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος είναι έξυπνος και διοικεί με επιτυχία. Το πνευματικό του επίπεδο είναι υψηλό και επιστημονικό. Κανείς δεν αμφισβητεί το κύρος του...

Ανώνυμος είπε...

α!οκ..

Ανώνυμος είπε...

Όπως ανάλογο είναι και το δικό σου επιπεδο 21:52....

Ανώνυμος είπε...

Ζήτωωωωωωωω!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας