Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στη Νεράιδα με θέμα: «ΟΧΙ στις Ανεμογεννήτριες – ΝΑΙ στην προστασία του Περιβάλλοντος»

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Η «Πρωτοβουλία Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Πιερίων» διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση, την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021, στις 17.30, στην πλατεία Νεράϊδας με θέμα «ΟΧΙ στις Ανεμογεννήτριες – ΝΑΙ στην προστασία του Περιβάλλοντος».

Η εκδήλωση, όπως και όλες οι δράσεις

της Πρωτοβουλίας, πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού.

Ειδικοί επιστήμονες ανέλυσαν το θέμα της εγκατάστασης αιολικών «πάρκων» στην περιοχή από νομικής, περιβαλλοντικής και ενεργειακής πλευράς και ακολούθησε συζήτηση με σκοπό την τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:
Έναρξη εκδήλωσης / Παρουσίαση της «Πρωτοβουλίας Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Πιερίων»
Χαιρετισμός Δημάρχου Σερβίων, κου Χ. Ελευθερίου
Χαιρετισμός Δημάρχου Βελβεντού, κου Ε. Στεργίου






Ομιλία με θέμα: Το νομοθετικό καθεστώς ενίσχυσης των ΑΠΕ και το νομικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση της αλόγιστης εγκατάστασής τους.
Τρύφωνας Κόλλιας – Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εξειδικευμένος σε ζητήματα περιβαλλοντικού και ενεργειακού Δικαίου.

Ομιλία με θέμα: Αιολικοί Σταθμοί: επιπτώσεις στα ορεινά οικοσυστήματα, τα μεγάλα θηλαστικά και τις τοπικές κοινωνίες: η περίπτωση των Πιερίων.
Γιώργος Μερτζάνης, Δρ. Βιολογίας – Ζωολογίας / Επιστημονικός Υπεύθυνος της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ»

Ομιλία με θέμα: Αιολικά – ούτε στα Πιέρια, ούτε πουθενά
Χρήστος Ι. Κολοβός, Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός Ε.Μ.Π., Διδάκτωρ Μηχανικός Ε.Μ.Π., τ. Δ/ντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ Α.Ε. / Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι δούλεμα τρώμε απ' όλους σας.Ντροπη.....

Ανώνυμος είπε...

γιατί δουλεμα;

Ανώνυμος είπε...

Ίσως εννοεί ότι ο Ελευθερίου δεν τα πιστεύει. Άλλωστε στο ανοιχτό θεατράκι έθεσε θέμα ανταποδοτικών. Άλλωστε πως μπορεί να πιστέψει κάποιος ότι τον νοιάζουν τα φλαιολικα όταν ο ίδιος άνοιξε θέμα χυτά αμιάντου χωρίς να ρωτήσει κανένα;

Ανώνυμος είπε...

Ούτε στα αιολικά, ούτε στον λιγνίτη, και να αποφασίσουμε να γυρίσουμε στα κεριά. Θα είμαστε και ρομαντικά.

Το Προφίλ μας