Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Με ανθοδέσμη και επιστολή της ευχήθηκαν γυναίκες βουλευτές για τα γενέθλιά της

Μία μέρα μετά τα γενέθλια του γιου της Νίκου, η Μαργαρίτα Παπανδρέου γιόρτασε στις 30 Σεεπτεμβρίου τα 98α γενέθλιά της.

Για τα γενέθλιά της, της ευχήθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και 26 γυναίκες πρώην και νυν μέλη της Βουλής και της Ευρωβουλής, όπου της έστειλαν μια μεγάλη ανθοδέσμη.

Τα λουλούδια συνοδεύονταν από μια επιστολή, στην οποία έκαναν λόγο για μια «παθιασμένη φεμινίστρια», τονίζοντας την συμβολή της, για την ισότητα των γυναικών στην χώρα μας, μέσα από την Ένωση Γυναικών Ελλάδος (ΕΓΕ), στην οποία διετέλεσε πρόεδρος επί σειρά ετών.

«Υπερασπίστηκες με πίστη και πάθος τα δικαιώματα των γυναικών και σφράγισες ανεξίτηλα τη ζωή μας. Όλα όσα σήμερα θεωρούνται εδραιωμένα και αυτονόητα από τις νεότερες γενιές γυναικών, χρειάστηκαν και ανθρώπους σαν εσένα, Μαργαρίτα Παπανδρέου, για να κατακτηθούν, κάτω από δύσκολες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες» γράφουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

Οι υπογράφουσες είναι οι Ελένη Ανουσάκη, Χρύσα Αράπογλου, Μαρία Αρσένη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Ροδούλα Ζήση, Πέμη Ζούνη, Άννα Καραμάνου, Άννα Κατσαρού, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Μαρία Κυριακοπούλου, Μένη Μαλλιώρη, Σούλα Μερεντίτη, Μαρία Μίχου, Κατερίνα Μπατζελή, Αννα Νταλάρα, Τιτίνα Πανταζή, Αφροδίτη Παπαθανασίου, Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, Όλγα Ρεντάρη, Μαρία Σκραφνάκη, Ευαγγελία Σχοιναράκη, Ελένη Τσιαούση, Μάγια Τσόκλη, Ελπίδα Τσουρή και Κατερίνα Φαρμάκη.

Με αφορμή τα 98α της γενέθλια, το Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου δημοσίευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μια σπάνια φωτογραφία από το παρελθόν.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1965 στο Ψυχικό και απεικονίζει τη Μαργαρίτα Παπανδρέου με τον πεθερό της και πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Γεώργιο Παπανδρέου. Ο Γέρος της Δημοκρατίας ποζάρει δίπλα της, με την ίδια να κοιτάει χαμογελαστή τον φωτογραφικό φακό.


 

thecaller.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας