Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Γεννηματά: Η μάχη με τον καρκίνο και η απόφαση να μην είναι υποψήφια

Το σοκ που προκάλεσε η είδηση της εισαγωγής της Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο και η υποτροπή της υγείας της, καθώς και η απόσυρσή της από την κούρσα της ηγεσίας έπληξε τους πάντες, εντός και εκτός ΚΙΝΑΛ.


Το «μούδιασμα» ήταν φανερό τόσο στους άμεσους συνεργάτες της στη Χ. Τρικούπη, όσο και στους τρεις πλέον υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος, αλλά και ευρύτερα στον πολιτικό κόσμο.

Χθες το βράδυ, σχεδόν κανείς δεν ήθελε να μιλήσει για την επόμενη ημέρα. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι από σήμερα θα ξεκινήσουν οι πρώτες παρασκηνιακές ζυμώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού η αιφνίδια εξέλιξη, ανατρέπει τα πάντα στην κούρσα διαδοχής στο Κίνημα Αλλαγής.
Η επιδείνωση της υγείας της Φώφης Γεννηματά

Η μάχη της Φώφης Γεννηματά με τον καρκίνο, δεν θα είναι η πρώτη. Τον έχει νικήσει ήδη μια φορά και δήλωνε με γενναιότητα ότι «μαθαίνεις να ζεις με αυτό». Αλλωστε, έχει μάθει να αγωνίζεται κόντρα στην ασθένεια που της στέρησε πρόωρα πατέρα και μάνα, τον Γιώργο και την Κάκια Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά είχε ενοχλήσεις από τη Δευτέρα. Εκανε τη συνάντηση με τους εκπροσώπους εργαζομένων της τράπεζας Πειραιώς, το μεσημέρι στο γραφείο της στη Βουλή, αλλά οι ενοχλήσεις συνεχίστηκαν με μεγαλύτερη ένταση. Ετσι, το απόγευμα της Δευτέρας η ίδια, μέσω ανάρτησής της στο Facebook, ενημέρωνε ότι δεν θα παραστεί στην προεκλογική της εμφάνιση στη Νέα Ιωνία, κάνοντας λόγο για «ξαφνική αδιαθεσία» και αιφνιδιάζοντας ακόμη και στενούς της συνεργάτες. Οι ενοχλήσεις αρχικά παρέπεμπαν σε σημάδια γαστρεντερίτιδας και η κα Γεννηματά εισήχθη το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Το πρωί της Τρίτης, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις (αξονική κλπ) και τα αποτελέσματα έδειξαν συμπτώματα ατελούς ειλεού και υποτροπή στο μείζον θέμα υγείας που αντιμετωπίζει επί πολλά χρόνια με τον καρκίνο. Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της Τρίτης, εξεδόθη ανακοίνωση από τον «Ευαγγελισμό» και σχεδόν ταυτόχρονα, συνεργάτες της διοχέτευσαν τη δήλωσή της με την οποία γνωστοποίησε την επιδείνωση στην υγεία της, καθώς και ότι δεν θα είναι υποψήφια για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αλλά παραμένει πρόεδρος ως την εκλογή νέου στη θέση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας