Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Αρον-άρον προσπαθεί να τα μαζέψει ο Γαβρόγλου για τη σεξιστική ανάρτηση κατά Κεραμέως -Οργή στο Τwitter

Να μαζέψει τη χθεσινή του ανάρτηση, η οποία στρεφόταν με σεξιστικό τρόπο κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, επιχείρησε ο τέως υπουργός Κώστας Γαβρόγλου.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ

με νέα ανάρτησή του προσπάθησε να δικαιολογηθεί για τα κατακριτέα σχόλιά του ότι «οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από μαθηματικά». Συγκεκριμένα σε νέα ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε χαρακτηριστικά:

«Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστέο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς!

Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερεότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά».
Η ανάρτηση Γαβρόγλου που προκάλεσε σάλο

Υπενθυμίζεται ότι χθες σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις της υπουργού Παιδείας σχετικά με τον μέσο όρο μαθητών σε κάθε τάξη, ο Κώστας Γαβρόγλου είχε γράψει:

«Είναι δεδομένο ότι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μέσο όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Εδώ έστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως».
Η απάντηση Κεραμέως στον Κώστα Γαβρόγλου

Στιγμές αργότερα μετά την ακατανόητη επίθεση στο πρόσωπο της υπουργού Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως μέσω twitter έδωσε τη δική της απάντηση.

«Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος… Αναφορικά δε με τη προπαγάνδα του ΣΥΡ για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη,τον παραπέμπω στα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή (μ.ο 17 μαθητές στην Επικράτεια & 20 σε Αττική/Θεσσαλονίκη,εξαιρώντας πάντοτε τα σχολεία ειδικής αγωγής που έχουν εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών)».
«Πόλεμος» στο Twitter για την ανάρτηση Γαβρόγλου

Την ίδια ώρα, σφοδρές αντιδράσεις για την ανάρτηση Γαβρόγλου υπήρξαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να στρέφονται κατά του πρώην υπουργού, κατηγορώντας τον για σεξισμό. «Άπλα αυτογκόλ χωρίς λόγο. Αμέσως να ζητήσει συγνώμη. Μέγα λάθος», ήταν το σχόλιο ενός χρήση στο twiiter.

«Ο Γαβρόγλου ενίσχυσε το στερεότυπο ότι ήταν ένας κακός υπουργός Παιδείας», σχολίασε λίγο αργότερα ένας άλλος.






































Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας