Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Με την ταινία “Το κουράγιο της Λάσι ” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ.

Με την προβολή της ταινίας για μικρούς και μεγάλους “Το κουράγιο της Λάσι”   συνεχίζονται την Τετάρτη 26 Αυγούστου οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στα πλαίσια των φετινών Λασσανείων. Οι προβολές γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. (είσοδος από την οδό Αγνώστου Στρατιώτη), ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η ταινία της Τετάρτη 25/8.
Το κουράγιο της Λασι (The Courage of Lassie-1946)
Σκηνοθεσία Φρεντ Γουίλκοξ
Παίζουν Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Φρανκ Μόργκαν, Χάρι Ντάβενπορτ, Τομ Ντρέικ, Σελένα Ρόιλ
Η υπόθεση του έργου: Ένα κουτάβι κόλεϊ χωρίζεται από τη μητέρα του και μεγαλώνει στο δάσος. Καταφέρνει και επιβιώνει παρόλο που παρασύρεται από έναν χείμαρρο και πυροβολείται από έναν νεαρό κυνηγό, καθώς το βρίσκει η Κάθι Μέρικ και το μεταφέρει στο σπίτι της. Με την βοήθεια ενός ευγενικού βοσκού του κ. Μακ Μπέιν το σκυλί γίνεται καλά και μαθαίνει να ζει με τα κοπάδια των προβάτων. Κάποια μέρα, το σκυλί τραυματίζεται από ένα φορτηγό και εν αγνοία της Κάθι μεταφέρεται σε νοσοκομείο ζώων. Αφού νοσηλευτεί για δύο μήνες, το στέλνουν για εκπαίδευση στον πόλεμο, με το ψευδώνυμο Δούκας, όπου αναδεικνύεται σε ήρωα στο πεδίο της μάχης, ωστόσο μετά από έναν τραυματισμό γίνεται επιθετικό και το επιστρέφουν στο σημείο εκπαίδευσης του, όπου θα το σκάσει, προκειμένου να γυρίσει στην Κάθι.
Η τρίτη ταινία από τις 7 που γυρίστηκαν με θέμα το θρυλικό κόλεϊ, που όμως εδώ δεν ονομάζεται Λάσι, αλλά Μπιλ. Το σκυλί Πολ, που έπαιξε τη Λάσι στην πρώτη ταινία του 1943, υποδύεται τη μητέρα του Μπιλ. Η έφηβη πλέον Ελίζαμπεθ Τέιλορ, στη δεύτερη εμφάνιση της σε ταινία της συγκεκριμένης σειράς, σε ρόλο διαφορετικό από αυτόν που είχε στην πρώτη ταινία. Από τις πετυχημένες ταινίες για όλη την οικογένεια, που γύρισε η Metro-Goldwyn-Mayer στη δεκαετία του 40, με βασικό ατού την πανέμορφη technicolor φωτογραφία.

Μέτρα προστασίας
Προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που συστήνει ο ΕΟΔΥ, στο χώρο θα υπάρχουν πενήντα (50) θέσεις, στην προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ τους, καθώς και απολυμαντικά σκευάσματα, ενώ οι θεατές θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας