Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής στην εκδήλωση για την εκπαίδευση στον ομογενειακό ελληνισμό.

Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στον ελληνισμό της διασποράς πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 22 Αυγούστου 2020.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την κ. Στέλλα Κοκόλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, σε συνεργασία
με τον Διευθυντή του Γραφείου Παιδείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Αναστάσιο Κουλαρμάνη και την Ελένη Γρίβα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν προσωπικότητες από τον  χώρο της εκπαίδευσης, του πολιτισμού καθώς και πανεπιστημιακοί με σημαίνοντα ρόλο και  έργο αναφορικά με την προώθηση της ελληνικής παιδείας, της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού από την Αμερική, διάφορες χώρες της Ευρώπης (Κύπρος, Ουκρανία Αλβανία, Ιταλία, Γερμανία, Ρουμανία, Γεωργία) και τη Ν. Αφρική. 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, ο κ. Αντώνης Διαματάρης, Δ/ντής της Ομογενειακής Εφημερίδας "Εθνικός Κήρυκας, ο κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, Γερουσιαστής, και ο κ. Κρις Αλαχούζος, Δήμαρχος του Τάρπον Σπριγκς.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, επιστημονικό  και πολιτισμικό αντάμωμα αποτελεί την απαρχή και άλλων εκδηλώσεων και δράσεων προς όφελος της ελληνομάθειας και της προώθησης των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας