Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Με την ταινία “Το γαλάζιο πουλί” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ.

Με την προβολή της ταινίας για μικρούς και μεγάλους “Το γαλάζιο πουλί”  συνεχίζονται την Παρασκευή 28 Αυγούστου οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στα πλαίσια των φετινών Λασσανείων. Οι προβολές γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. (είσοδος από την οδό Αγνώστου Στρατιώτη), ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η ταινία της Παρασκευής 28/8.

Το γαλάζιο πουλί (The Blue Bird-1940)
Σκηνοθεσία Γουόλτερ Λανγκ
Παίζουν Σίρλεϊ Τεμπλ, Σπρινγκ Μπάιγκτον, Γκέιλ Σόντεργκαρντ, Νάιγκελ Μπρους, Σίμπιλ Τζέισον

Η υπόθεση του έργου: Στη Γερμανία κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων, η Μίτιλ, η κόρη ενός ξυλοκόπου, βρίσκει ένα μοναδικό πουλί στο Βασιλικό Δάσος και αρνείται εγωιστικά να το δώσει στην άρρωστη φίλη της  Άντζελα. Η μητέρα  και ο πατέρας  της στεναχωριούνται από τη συμπεριφορά της Μίτιλ. Εκείνο το απόγευμα ο πατέρας καλείται να φύγει το επόμενο πρωί προκειμένου να εκτελέσει το στρατιωτικό καθήκον του. Την ίδια νύχτα, στο όνειρο της Μίτιλ εμφανίζεται μια νεράιδα που στέλνει αυτήν και τον αδερφό της Τίλτιλ, για να αναζητήσουν το Γαλάζιο Πουλί της Ευτυχίας. Η νεράιδα δίνει μαγικά ανθρώπινη μορφή στο σκυλί τους Τίλο, στη γάτα Τιλέτ  και στο φανάρι τους. Τα παιδιά έχουν μια σειρά από περιπέτειες. Επισκέπτονται το παρελθόν, συναντούν τους πεθαμένους παππούδες τους, που ζωντανεύουν επειδή τους θυμούνται, έχουν μια τρομακτική περιπέτεια στο δάσος, βιώνουν τη ζωή της πολυτέλειας και βλέπουν το μέλλον, μια χώρα με παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα. Το ονειρικό ταξίδι κάνει τη Μίτιλ να ξυπνήσει πιο γενναιόδωρη και ευγενική, έχοντας μάθει να εκτιμά όλες τις ανέσεις και τις χαρές του σπιτιού και της οικογένειάς της.

Βασισμένο στο έργο του Μορίς Μέτερλινγκ,  ‘’ Το Γαλάζιο πουλί’’ υπήρξε η απάντηση της κινηματογραφικής εταιρείας Fox στη Merto-Goldwyn-Mayer και στον Μάγο του Οζ, που είχε γυριστεί την προηγούμενη χρονιά. Η Fox ξοδεύει αμύθητα ποσά για την παραγωγή της ταινίας, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν 300 μικρά παιδιά στους συμπληρωματικούς ρόλους, 30 νοσοκόμες και 30 δάσκαλοι  του στούντιο, ώστε να τα επιβλέπουν. Επιπλέον με τη σωστή χρήση του technicolor και τα μεγαλειώδη σκηνικά, καταφέρνει και δημιουργεί μια ατμοσφαιρική ταινία φαντασίας, που δυστυχώς δεν συνάντησε επιτυχία στην εποχή της, πιθανόν εξαιτίας  των αρνητικών πτυχών του χαρακτήρα που υποδύονταν η Σίρλει Τεμπλ, κάτι στο οποίο δεν ήταν συνηθισμένο το κοινό της. Θα είναι η τελευταία  ταινία όπου η Τεμπλ υποδύεται παιδί, στις επόμενες ταινίες της θα παίξει ως έφηβη και ως ενήλικας,

Μέτρα προστασίας
Προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που συστήνει ο ΕΟΔΥ, στο χώρο θα υπάρχουν πενήντα (50) θέσεις, στην προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ τους, καθώς και απολυμαντικά σκευάσματα, ενώ οι θεατές θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας