Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Νέα κρούσματα σε Βελβεντό, Κοζάνη και Βόιο – 450 δείγματα την ημέρα επεξεργάζεται το Μοριακό Εργαστήριο στο Μαμάτσειο

του Ζήση Πιτσιάβα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Μια οικογένεια Βελβεντινών, τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κοζάνη –ξεχωριστά μεταξύ τους, αλλά και τρία νέα κρούσματα σε συνέχεια των δειγμάτων που ελήφθησαν στο Βόιο, είναι τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα που καταγράφονται σήμερα στη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα
στην ΠΕ Κοζάνης.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα κρούσματα του Βελβεντού, όπως γράφτηκε ήδη, πρόκειται για οικογένεια από την περιοχή του Βελβεντού, ενώ εξετάζεται ήδη και τέταρτο μέλος της οικογένειας ως πιθανό κρούσμα. Μάλιστα μια εξ αυτών, μια γυναίκα ηλικίας 50 ετών, νοσηλεύεται προληπτικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.
Σε ό,τι αφορά την πόλη της Κοζάνης, σήμερα έγιναν γνωστά τρία κρούσματα, ηλικίας 40 με 50 ετών, που δεν συνδέονται μεταξύ τους. Ο εντοπισμός αυτών των κρουσμάτων προκαλεί μια μικρή ανησυχία. Ήδη γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.
Επίσης, σε συνέχεια των δειγμάτων που έχουν ληφθεί από την περιοχή του Βοΐου Κοζάνης, σήμερα έγινε γνωστό πως θετικά στον κορωνοϊό τρία ακόμη άτομα.
Την ίδια ώρα να σημειωθεί πως το Μοριακό Εργαστήριο που λειτουργεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης εξετάζει καθημερινά περί τα 420 με 450 δείγματα την ημέρα, δουλεύοντας επί 24ωρου βάσεως, με τρεις βάρδιες και τέσσερα συνολικά άτομα προσωπικό.
Όπως είναι ήδη γνωστό, το εργαστήριο το τελευταίο διάστημα εξυπηρετεί δείγματα και από άλλες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθία, Έδεσσα κ.λπ.), ενώ εξετάζεται αίτημα να εξυπηρετηθεί και η περιοχή της Καρδίτσας.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας