Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Δήμος Κοζάνης: Αποκαθίσταται ο δρόμος Χρωμίου – Ποντινής που είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες του 2016-Υπεγράφη η σύμβαση του έργου


Οριστική λύση στο ζήτημα της οδικής σύνδεσης Χρωμίου - Ποντινής  δίνεται με την υπογραφή της σύμβασης για το έργο αποκατάστασης του δρόμου, από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο, το πρωί της Δευτέρας 31 Αυγούστου 2020, στο Δημαρχείο. Το «παρών» στη διαδικασία έδωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων
και Μελετών, Ευάγγελος Σημανδράκος, καθώς και η αν.προϊσταμένη Εκτέλεσης Μελετών, Κατερίνα Παπαθανασίου.

Ο δρόμος, που πρόκειται ουσιαστικά να επανασυνδέσει οδικά τις  Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Γρεβενών, καταστράφηκε από τις έντονες νεροποντές του 2016, αποκλείοντας τη σύνδεση μεταξύ των περιοχών της Αιανής και της πρώην Δημοτικής Ενότητας Βεντζίων του Δήμου Γρεβενών.

«Οι ευρύτερες περιοχές των Βεντζίων και της Αιανής ζητούσαν εδώ και χρόνια το εν λόγω έργο. Με τη σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα [η αποκατάσταση του δρόμου] μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα είναι πραγματικότητα», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Αναλυτικά, λόγω του ορεινού όγκου που βρίσκεται βόρεια του δρόμου, θα κατασκευαστεί ένα μεγάλο τεχνικό έργο (κιβωτοειδής οχετός), που θα επιτρέπει την διέλευση των υδάτων στη νότια πλευρά της οδού, όπου υπάρχει φυσικός αποδέκτης υδάτων. Ο κιβωτοειδής οχετός που θα κατασκευαστεί, θα είναι ικανός να παροχετεύσει τα όμβρια ύδατα ολόκληρης της υδρολογικής λεκάνης. Φυσικά, πρόκειται να αποκατασταθεί και ασφαλτοστρωθεί το τμήμα της οδού που έχει καταστραφεί. 


Το έργου αρχικού προϋπολογισμού 290.000 ευρώ με ΦΠΑ, έχει συμβατική δαπάνη 142.099,99 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και χρηματοδοτείται από τη  Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α.).



Δείτε τη δήλωση του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας