Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Δηλώσεις συμμετοχής εθελοντριών/των εκπαιδευτικών στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

«Η αποστολή του σύγχρονου εκπαιδευτικού δεν είναι να εκχερσώνει ζούγκλες, αλλά να αρδεύει ερήμους».
C.S. Lewis.
Τα σχολεία της χώρας ετοιμάζονται να ανοίξουν. Μα δεν θα ανοίξουν όπως κάθε χρονιά. Φέτος οι σχολικοί χώροι θα έχουν καθαριστεί και θα έχουν απολυμανθεί, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα φοράνε μάσκες και «Οι τσάντες που θα σηκώσουμε το φετινό Φθινόπωρο θα είναι πιο
βαριές…», γεμάτες με «ατομική ευθύνη».
Το Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, ετοιμάζεται με τη σειρά του να ξεκινήσει τη 14η χρονιά λειτουργίας του και ίσως μια από τις πιο περίεργες. Το πρώτο βήμα είναι η αναζήτηση εκπαιδευτικών, οι οποίες/οι θα έχουν την προθυμία και την όρεξη, αυτήν την ιδιαίτερη χρονιά να εμπνεύσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες τους για την αλλαγή, να τους μάθουν πως να σκέφτονται και όχι τι να σκέφτονται και να τους επιτρέψει να αποκτήσουν ένα ανοιχτό μυαλό. «Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους», αναφέρει ο Πλάτωνας.
Αν είσαι εκπαιδευτικός (Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), φοιτήτρια/της που επιθυμεί να αποκτήσει εμπειρία στην εκπαιδευτική πράξη, εκπαιδευτικός με γνώσεις Ειδικής Αγωγής, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης ή Εκμάθησης της Ελληνικής ως Δεύτερης Γλώσσας, εικαστικός ή απλά ένας δημιουργικός άνθρωπος που θα ήθελε να υλοποιήσει ένα project με παιδιά, ας επικοινωνήσει μαζί μας για να ενταχθεί στην ομάδα του Σχολείου μας.
Όλες και όλοι μαζί μπορούμε να προτάξουμε την κοινωνική και τη συλλογική ευθύνη έναντι μόνο της ατομικής, να πάρουμε θέση σε όλα αυτά που μας καίνε και μας τρώνε την ψυχή, διεκδικώντας ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα με επίκεντρο το παιδί και τον ελεύθερο εκπαιδευτικό.
2461049799,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας