Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας: εργασίες αντικατάστασης του ηλεκτροφωτισμού στη βόρεια είσοδο της Κοζάνης

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της έδρας, υλοποιεί μεταξύ άλλων έργων και το έργο “Νέες κατασκευές - συντήρηση οδικού ηλεκτροφωτισμού 2019 – 2020” με σκοπό πάντα την
βελτίωση της οδικής ασφάλειας του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της. Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό μελέτης 938.000,00€ και υλοποιείται κατόπιν της προβλεπόμενης δημόσιας ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας, από την οποία προέκυψε Ανάδοχος με έκπτωση 53,04% (συμβατικός προϋπολογισμός 440.472,53€).

Στα πλαίσια του ως άνω έργου θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα (έναρξη την επόμενη εβδομάδα) εργασίες αντικατάστασης του οδικού ηλεκτροφωτισμού της βόρειας εισόδου Κοζάνης έως τον κυκλικό κόμβο Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (πρώην Τ.Ε.Ι. Κοζάνης).

Σκοπός του έργου στο οδικό αυτό τμήμα είναι η πλήρης αντικατάσταση του οδοφωτισμού (εκσκαφές, αντικατάσταση υποδομής, τοποθέτηση νέων ιστών και νέων φωτιστικών) προκειμένου να επιλυθούν χρόνια προβλήματα της υφιστάμενης εγκατάστασης οδοφωτισμού και να βελτιωθεί η ποιότητα της πλοήγησης των διερχόμενων οδηγών.

Προβλέπεται η κατάληψη της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, προκειμένου αυτές να εκτελεστούν με ασφάλεια προσωπικού και διερχόμενων οδηγών.

Ως εκ τούτου εφιστούμε την προσοχή των διερχόμενων οδηγών στην τήρηση των ορίων ταχύτητας και των λοιπών διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τους ευχαριστούμε δε για την κατανόηση και ανοχή τους.

Από το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της έδρας της Π.Δ.Μ.

3 σχόλια:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ είπε...

Καλό μεν το έργο για την βόρεια είσοδο της πόλης, αλλά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο, με την Ανατολική Είσοδο της Κοζάνης και ιδιαίτερα το τμήμα, από το Αεροδρόμιο μέχρι την είσοδο.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς Κε Λαιόπουλε γιατί δεν ασχοληθήκατε χρόνια πριν;Από συμβουλές άλλο τίποτα,από έργα Μηδέν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ είπε...

Απαξιώ να απαντώ σε ανώνυμους.Αλλά 1η και τελευταία φορά σε αυτόν τον κομπλεξικό που κάθε φορά που εγώ γράφω κάτι επωνύμως, και αυτός με χωρίς καν να έχει το θάρρος να με αντιμετωπίσει,ένα να και μόνον του γράφω.Το έργο της διαπλάτυνσης του δρόμου ΚΟΖΑΝΗ-ΣΕΡΒΙΑ,ηταν ΜΕΛΕΤΗ-ΧΡΤΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και εν μέρη υλοποίηση, έγινε επί Νομαρχίας κ.ΑΝΔΡΕΑΔΗ και αντινομαρχίας ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.Θα παρακαλούσα το ai-vreS να σεβαστεί το αίτημά μου να μην δημοσιεύσει σχόλια άνώνυμα για μένα. Επωνύμως και ολογράφως δέχομαι τα πάντα.Έτσι ξέρει ο καθένας μας με ποιον έχει να κάνει.

Το Προφίλ μας