Η Egnatia Aviation προχωρά, αλλά όχι στην Κοζάνη, αφού το υποστελεχωμένο αεροδρόμιο της πόλης θέτει αυστηρούς περιορισμούς στις ώρες πτήσεις των εκπαιδευομένων πιλότων της. Αυτό έχει ως συνέπεια να ελαττώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών. O Δημήτρης Λυμπεράκης, διευθύνοντας σύμβουλος της Egnatia Aviation ανάφερε στο prlogos: «Η πρώτη σειρά, περίπου 50 εκπαιδευόμενοι έχει ήδη φύγει για την Καβάλα και κάθε βδομάδα αποχωρούν από την πόλη άλλοι 6-7».

Όταν φθάνουν σε ένα καλό επίπεδο οι πιλότοι, πάνε στην Καβάλα, όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί. Το αεροδρόμιο «Φίλιππος» λειτουργεί μόνο έξι ώρες την ημέρα και δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις πτητικές ανάγκες της εταιρείας που θέλησε να επενδύσει στον τόπο μας. Ούτε είναι εφικτό να συντηρηθούν τρία εκπαιδευτικά αεροπλάνα με τόσες ώρες πτήσεων ούτε καν να συμπληρώσουν οι εκπαιδευτές ένα ικανοποιητικό ωράριο για να αμειφθούν ανάλογα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos αναμένονται οι πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, ενώ καλή είναι και η συνεργασία με τη νέα διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας .Προφανώς και δεν έχουμε αντιληφθεί τις συνέπειες της μεταλιγνιτικής περιόδου, όταν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε ουσιαστικά μια σχολή εκπαίδευσης πιλότων από τη πόλη μας…
Ιωάννα Παπαδημητρίου
http://www.prlogos.gr