Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Ξενώνα φιλοξενίας θετικών κρουσμάτων κορονοϊού ετοιμάζει ο Δήμος Βοΐου

Το αρχοντικό των αδελφών Δίτσιου στην Σιάτιστα θέλει να μετατρέψει σε ξενώνα φιλοξενίας για άτομα θετικά στον κορονοϊό, που θα χρειαστεί να απομονωθούν από την οικογένεια τους, η Δημοτική Αρχή.
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, μεταξύ των μέτρων που λαμβάνονται παράλληλα
για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού ετοιμάζεται ο ξενώνας ώστε να διευκολύνει εκείνους που θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα. Ωστόσο αναζητάτε το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του ξενώνα, ενώ το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τα αρχοντικό που κτίστηκε στα μισά του 18ου αιώνα και λειτούργησε ως ξενώνας μέχρι και το προηγούμενο διάστημα, από ιδιώτη, κατοικήθηκε από την οικογένεια Δίτσιου από τον Ιωάννη Ταμπακόπουλο, καθηγητή μαθηματικών του Τραμπάντζειου Γυμνασίου και την οικογένεια του Δασικού Χαρσούλα από το Βελβεντό. Την δεκαετία του 1960 στεγάστηκε το οικοτροφείο θηλέων της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίσης.
Οι εργασίες συνεχίζονται στο αρχοντικό που διαθέτει δωμάτια στον εσωτερικό και στον εξωτερικό του χώρο και αν όλα προχωρήσουν και δοθεί το πράσινο φως και από τον ΕΟΔΥ, θα αποτελέσει τον πρώτο ξενώνα που θα λειτουργήσει Δημοτική Αρχή για άτομα που είναι θετικά στον covid-19.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ : Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας