Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Κραυγή αγωνίας από εργαζόμενους και μεταφορείς της ΛΑΡΚΟ από τα διόδια Πολυμύλου – Διεκδικούν δεδουλευμένα και συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας (φωτο-video)

του Ζήση Πιτσιάβα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
«ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ»
Με μια δυναμική κινητοποίηση στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης, επί της Εγνατίας οδού, εξέφρασαν εργαζόμενοι και μεταφορείς στη ΛΑΡΚΟ, από τις περιοχές Καστοριάς, Σερβίων και Κοζάνης, διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους από την εταιρεία και τις οφειλές που υπάρχουν στις συνεργαζόμενες με τη ΛΑΡΚΟ εταιρείες της περιοχής. Οι εργαζόμενοι κρατώντας στα χέρια πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας δίπλα στα διόδια, ενώ κάποια στιγμή άνοιξαν τις μπάρες και επέτρεψαν στον κόσμο να περάσει ελεύθερα. Παράλληλα, διένειμαν στον κόσμο ενημερωτικό υλικό, προκειμένου να έχουν την ευρεία συμπαράσταση του κόσμου στα αιτήματά τους.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ζητάμε την άμεση άρση της τροπολογίας της κυβέρνησης που θέλει να εγκαταστήσει εκκαθαριστή στην εταιρεία για ένα χρόνο και μετά να την οδηγήσει στην πτώχευση. Ζητάμε να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ και να
καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Ζητάμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απολιγνιτοποίηση της ευρύτερης περιοχής», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης από την επιτροπή αγώνα.
«Η Καστοριά τα Σέρβια και η Κοζάνη δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για αυτή την επαίσχυντη τροπολογία που φέρατε και για τα όσα κάνατε στις πλάτες των εργαζομένων, αυτοκινητιστών, μεταφορέων και σήμερα όλοι αυτοί είναι απλήρωτοι. Κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους», είπε με αγανάκτηση ένας εκ των εργαζομένων στην Καστοριά, ζητώντας επίσης να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που αφορούν ληξιπρόθεσμες και τρέχουσες οφειλές.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να συνεχίσει να λειτουργεί η ΛΑΡΚΟ και να βρουν τον τρόπο, μάλιστα σε συνάντηση χθες με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, που σύμφωνα με τους ίδιους έδειξε κατανόηση, με τους ίδιους να περιμένουν θετικές εξελίξεις.




Από την πλευρά του ο Λουκάς Ζαρογιάννης μέλος της συντονιστικής Σερβίων, τόνισε πως οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και θα συνεχίζονται όσο δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά για αναστολή της τροπολογίας για καταβολή των δεδουλευμένων και διασφάλιση των θέσεων εργασίας. «Με την τροπολογία πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν λαμβάνεται μέριμνα για την καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργολαβικών εκσκαφής και μεταφοράς, οδηγώντας στη χρεοκοπία πάνω από 400 οικογένειες άμεσα και σε χρεοκοπία επιχειρήσεις που άφησαν το στίγμα τους στην κοινωνία, αλλά και δύο ολόκληρες τοπικές κοινωνίες, τους οδηγούν στη χρεοκοπία», είπε χαρακτηριστικά.
Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν πως θα ακολουθήσουν κι άλλες κινητοποιήσεις και αυτή η πρώτη και συμβολική και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις στην Αθήνα με τον κ. Γεραπετρίτη αλλά και με τη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι τους εξέθεσαν το πρόβλημά τους, και τονίζοντας πως δεν μπορεί να πετύχει η εκκαθάριση εν λειτουργία αν οι εργολαβικές επιχειρήσεις έχουν χρεοκοπήσει.  «Διεκδικούμε το μέλλον μας, τη συνέχιση της δραστηριότητάς μας, την καταβολή των δεδουλευμένων μας», είπε ο κ. Ζαρογιάννης κλείνοντας.
Ζήσης Πιτσιάβας 








..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας