Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Θεόδωρου Κωνσταντινίδη, «Το πνεύμα της ουτοπίας και η γενιά του ξεριζωμού» με την υποστήριξη του Δήμου Εορδαίας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας, ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και οι εκδόσεις «βερενίκη», με την υποστήριξη του Δήμου Εορδαίας, υποδέχονται τον συγγραφέα Δρ.Θεόδωρο Ε. Κωνσταντινίδη και παρουσιάζουν το νέο του πόνημα, «Το πνεύμα της ουτοπίας και η γενιά του ξεριζωμού», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «βερενίκη».
Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 5 Μαρτίου και 7.00μ.μ. στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.
Το βιβλίο, θα προλογίσουν ο Παύλος Ταγτεβερενίδης, φιλόλογος-διευθυντής του Μουσικού σχολείου και η Σοφία Καλμανίδου, βιβλιοθηκονόμος.

Θα ακουστούν απαγγελίες αποσπασμάτων του βιβλίου, από τους μαθητές: Ζωή Γκέρτση, Παναγιώτη Ορφανίδη και Σωκράτη Ορφανίδη, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Χορωδία του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Σοφία Τουμανίδου, Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.
Σύντομο βιογραφικό συγγραφέα:
Ο Θεόδωρος Ευσταθίου Κωνσταντινίδης, γεννήθηκε στο Κλείτος Κοζάνης κι είναι παντρεμένος με δύο γιους οι οποίοι ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα σε πανεπιστήμια της Αγγλίας. Είναι γνωστός στον Ελληνισμό της Βάδης Βυρτεμβέργης και ξεχωριστή προσωπικότητα ως καθηγητής στην Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διετέλεσε καθηγητής στο Τμήμα Μετεκπαίδευσης Ελλήνων Εκπαιδευτικών της Ανωτάτης Παιδαγωγικής Σχολής στην πόλη Ludwigsburg και Συντονιστής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Είναι Δρ. Κοινωνιολογίας και Επιστημών Συμπεριφοράς και κάτοχος Diplom –paed. Ρ.H. Esslingen, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, τ. Συντονιστής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελληνόπουλων Βάδης Βυρτεμβέργης, τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος Κοζάνης και Μέλος Δ.Ε. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Βιβλιογραφία του συγγραφέα:
 Εκπαίδευση και κοινωνία
 Πορείες, σχέδια διδασκαλίας
 Κουλτούρα-Καθημερινή πραγματικότητα και εκπαίδευση
 Κοινωνιολογία του σχολείου και της σχολικής τάξης
 Η Αντιγόνη του Σοφοκλή στην ποντιακή διάλεκτο
 Οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη στην ποντιακή διάλεκτο
 Ο υπέρ αδυνάτου λόγος του Λυσία στην ποντιακή διάλεκτο
 Ποντιακά παροιμίας, ρήσεις και ανέκδοτα
 Το πνεύμα της ουτοπίας και η γενιά του ξεριζωμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας