Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

NOVARTIS, κορονοϊός. Μια ιστορία ανακύκλωσης

Γράφει ο Γιώργος Πεταλωτής
Κανένα από τα δύο θέματα δεν «σηκώνει πλάκα». Τα κοινά τους στοιχεία όμως είναι ότι εκπλησσόμεθα, ότι δήθεν τα ψάχνουμε , ότι πανικοβαλλόμαστε, ότι αερολογούμε,ότι ξαφνικά όλοι μάθαμε από δικονομία και λοιμώξεις. Και κυρίως την ατομική μας ευθύνη δεν την αγγίζουμε, απαιτώντας τα πάντα από το αόρατο.Κάνουμε ότι δεν γνωρίζουμε. 
´Οτι δεν αντιλήφθηκαμε ακόμη ότι στο σύγχρονο κόσμο με τον εκμηδενισμό των αποστάσεων , το περίφημο πέταγμα της πεταλούδας όντως θα επιφέρει αστραπιαία αποτελέσματα στην αλλη άκρη της γης. Αρκεί να έχουμε τεχνική ετοιμότητα, την οποία η επιστήμη μας παρέχει αφειδώς, αρκεί να μην τζογάρουμε στο φόβο και στον πόνο. 

Κάτι ανάλογο και με την υπόθεση Novartis. Που την άνοιξε το FBI. Αυτό που ξέρουμε χρόνια τώρα, το μπούκωμα με φάρμακα αχρείαστα πολλές φορές, για να κυλά το χρήμα των εταιριών με τα γνωστά κανάλια, το αφήνουμε στην άκρη. Ακόμη και τα σχετικά στοιχεία της δικογραφίας θάβονται . Και ανακαλύψαμε ξαφνικά τις ραδιουργίες του κάθε Παπαγγελόπουλου. Ο οποίος χρόνια Εισαγγελέας, έδωσε σαφή δείγματα πορείας, όπως εξάλλου όλοι μας. 
Αυτά προφανώς αξιολόγησε κι ο Καραμανλής και του εμπιστεύτηκε την Διοίκηση της ΕΥΠ. Να υποθέσουμε ότι τότε δεν ήταν Ρασπούτιν. Έγινε μετά, επί ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος σε κείνο το έργο του βασίστηκε και τον έκανε με τη σειρά του Υπουργό για την καταπολέμηση της διαφθοράς. 
Κι όσοι φωνάζουν για σήμερα μόνον, ας σκεφθούν ότι αφού ο ενλόγω «λειτουργός» κανόνιζε μέσα στο Μαξίμου δικαστικές τακτοποιήσεις υπηρετώντας το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ , τι είδους τακτοποιήσεις θα κανόνιζε στα άδυτα της ΕΥΠ για το σύστημα ΝΔ , του οποίου σαρξ εκ της σαρκός είναι.Αλήθεια, στην κυβέρνηση του 2009 γιατί δεν είχαμε δικαστικούς Υπουργούς και στην ΕΥΠ είχαμε επικεφαλής έναν αξιολογότατο Πρέσβη! 
´Όταν λοιπόν λειτουργούμε θεσμικά, με κανόνες και σοβαρότητα όσοι ιοί και «ιοί» εμφανιστούν, γιατί πάντα θα εμφανίζονται, αντιμετωπίζονται. 
Η ανακύκλωσή τους είναι που δημιουργεί μέγιστα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας