Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Η επιτροπή αγώνα για τα Λιγνιτωρυχεία Σερβίων συνεδρίασε το Σάββατο 22-02-2020 και κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις-ενέργειες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΣΕΡΒΙΩΝ
Η επιτροπή αγώνα για τα Λιγνιτωρυχεία Σερβίων συνεδρίασε το Σάββατο 22-02-2020 και κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις-ενέργειες.
Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή και αγωνιστική διάθεση που έδειξαν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στα δυο λιγνιτωρυχεία της περιοχής του Δήμου Σερβίων, καταστηματάρχες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, απόμαχοι της δουλειάς, αλλά και πλήθος συμπολιτών μας, στη συγκέντρωση της προηγούμενης Τετάρτης με το συμβολικό κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων.
Αυτή η συμμετοχή και διάθεση για συνέχιση του αγώνα μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων, μας οπλίζει με κουράγιο διάθεση και ευθύνες για ακόμα καλλίτερη οργάνωση των επόμενων κινητοποιήσεων σε συνεννόηση με το Συντονιστικό των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ.

Αποφασίστηκε να μεταβεί αντιπροσωπεία της επιτροπής στην Αθήνα, στην έδρα του Συμβουλίου Επικρατείας την Τρίτη 25 Φλεβάρη, που θα συμμετέχουν μαζικά εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και θα εξεταστεί η αίτηση της Κυβέρνησης, των μετόχων και της διορισμένης Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, για το διορισμό ειδικού διαχειριστή – εκκαθαριστή.
Για την Παρασκευή 28-02-2020 θα διοργανωθεί μαζική συγκέντρωση στη Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ, προς ενημέρωση των διερχομένων για τα δίκαια αιτήματά μας και τις δυσμενείς - καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχουν στην περιοχή μας, αν περάσουν, οι αποφάσεις της κυβέρνησης.
Συντονιζόμαστε και στηρίζουμε τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, που παράλληλα με τους αγώνες κινούνται νομικά και θα εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο, έτσι ώστε να μην διοριστεί ειδικός διαχειριστής - εκκαθαριστής που θα εφαρμόσει ένα νομοσχέδιο όπου:
 Απελευθερώνει τις απολύσεις. Mε βάση το νομοσχέδιο ο εκκαθαριστής θα μπορεί να απολύσει μέσα σε μία νύχτα όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για πρώτη φορά στην ιστορία.
 Καταργεί, για πρώτη φορά εδώ και 100 χρόνια, από το 1920 τις αποζημιώσεις. Όχι μόνο θα μπορεί να απολύσει όσους θέλει, αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση.
 Σταμάτα τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, χωρίς κανένα περιορισμό και ευθύνη, όποτε θέλει.
 Τα χρήματα που χρωστά σήμερα η ΛΑΡΚΟ σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους εργολάβους αυτοκινήτων-μηχανημάτων, θα μπουν σε λίστα δικαιούχων, χωρίς να διασφαλίζεται πουθενά αν θα πάρουν κάτι. Δηλαδή θα μας τα κλέψουν και αυτά οδηγώντας μας στην ανέχεια τη χρεοκοπία και την πείνα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή και κλείνει την ΛΑΡΚΟ. Οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Κλέβει το μόχθο μας και οδηγεί στο μαρασμό την περιοχή μας.
• Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, των εργολαβιών και στους μικροεργολάβους – αυτοαπασχολούμενους σε όλα τα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ.
• Να διαγραφούν τα χρέη της ΛΑΡΚΟ. Δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι - συνεργαζόμενοι αυτοαπασχαλούμενοι, μοχθούν, παράγουν πλούτο. Τα χρέη είναι κάλπικα. Είναι οι συνειδητές πολιτικές των κυβερνήσεων.
Συναδέλφισες- Συνάδελφοι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι
Αυτή την μάχη, αυτή την σύγκρουση είμαστε υποχρεωμένοι να την δώσουμε όλοι μαζί σαν ένας άνθρωπος, με συμπαραστάτες και αρωγούς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.
-Ας μην καρτερούν να λυγίσουμε.
Σέρβια 23-2-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας