Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Υποχρεωτική πρόσληψη δημοσιογράφων από τους δήμους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωση του, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο αυτοδιοικητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, το οποίο συζητείται στην αρμόδια επιτροπή και προβλέπει τη σύσταση και πλήρωση θέσεων ειδικών συνεργατών στους δήμους από δημοσιογράφους. Ο δημοσιογραφικός κλάδος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, υπέστη σε συντριπτικό βαθμό τις συνέπειες της κρίσης και είναι βέβαιο ότι αρκετοί συνάδελφοί μας σε όλη την Ελλάδα θα απορροφηθούν σε μια θέση εργασίας.

Θετική εξέλιξη εξάλλου συνιστά η πρόβλεψη του νομοσχεδίου που καθιστά υποχρεωτική την πρόσληψη συναδέλφων-μελών των αναγνωρισμένων πρωτοβάθμιων δημοσιογραφικών ενώσεων που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΕΣΥ όπως άλλωστε, μετ’ επιτάσεως, ζήτησε η ΕΣΗΕΑ.
Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούλιο του 2019 η ΕΣΗΕΑ είχε απευθύνει επιστολή προς τον Υπ. Εσωτερικών, μαζί με πρόταση για τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλα τα κόμματα να στηρίξουν τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου, η οποία ενισχύει τον δημοσιογραφικό κλάδο, που έχει πληγεί βαρύτατα από την οικονομική κρίση.
aftodioikisi.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας κάνουν υποχρεωτικές προσλήψεις στους Δήμους και από άλλους κλάδους που είναι άνεργοι.
Λεφτά υπάρχουν

Το Προφίλ μας