Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Βασίλης Κωνσταντόπουλος: Επιστολή προς τον δήμαρχο Σερβίων με προτάσεις για λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού: απολύμανση σχολείων, δημαρχείου, αναβολή μαζικών εκδηλώσεων και αναβολή του σημερινού δημοτικού συμβουλίου

Θέμα:  Προτάσεις για λήψη μέτρων με αφορμή την εμφάνιση και εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Κύριε δήμαρχε

Οι εξελίξεις σχετικά με την  έλευση και επέκταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι ραγδαίες και επιτάσσουν την συμμετοχή και την συνδρομή και των θεσμικών φορέων (δήμοι, περιφέρειες) αλλά και των πολιτών στην αποφυγή της εξάπλωσης του εν λόγω ιού σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, εν προκειμένω και στον δήμο μας.

Έχουμε πληροφορηθεί ότι αρκετοί συμπολίτες μας το τελευταίο χρονικό διάστημα επέστρεψαν από την βόρεια Ιταλία, η οποία σύμφωνα και με την  Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κέντρο διασποράς του κορωνοϊού στην Ευρώπη.
Ήδη όπως φαντάζομαι γνωρίζετε, το Κέντρο Υγείας Σερβίων βρίσκεται σε επιφυλακή και εξ όσων γνωρίζουμε έχουν εξετάσει αρκετούς από τους εν λόγω συμπολίτες μας.
Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι κάποιοι από τους συμπολίτες μας αυτούς, ήρθαν σε επαφή με τις υπηρεσίες του δήμου.

Στον δήμο Άργους Ορεστικού σήμερα τα σχολεία έκλεισαν για την απολύμανσή
τους.

Σας γνωστοποιούμε επίσης ότι συμφωνούμε με την απόφασή σας να αναβάλλετε όλες τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στον δήμο Σερβίων, με βάση και την Κοινή Υπουργική Απόφαση της Κυβέρνησης. Η ευθύνη για την υγεία του συνόλου του πληθυσμού ανήκει στην κυβέρνηση και δεν επιτρέπεται κανείς από τους θεσμικούς παράγοντες να αυτοσχεδιάζει.

Η παράταξή μας ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, σε συνεδρίασή της στις 27-02-2020, ομόφωνα αποφάσισε να προτείνει τα παρακάτω:
1. Να κλείσει από σήμερα το δημαρχείο και να γίνει απολύμανση το τριήμερο των Απόκρεων, όπως έγινε και στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
2. Να γίνει απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων (συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σταθμών) ως προληπτικό μέτρο, στο ίδιο χρονικό διάστημα.
3. Να αναβληθούν όλες οι μαζικές εκδηλώσεις που προγραμμάτισε ο δήμος για την επόμενη εβδομάδα.
4. Να αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα με την ίδια ημερήσια διάταξη.

Η άποψή μας είναι ότι η αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να γίνει με κοινή συναίνεση όλων των παρατάξεων και σας παρακαλούμε να έχουμε έγκαιρα τις απόψεις τους.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνδρομή και αρωγή στο έργο σας.

Για την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ο επικεφαλής

Β. Κωνσταντόπουλος
Δημοτικός σύμβουλος


18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα άκουσες Δήμαρχε? Η απόφαση του υπουργείου τι λέει?

Ανώνυμος είπε...

Υπεύθυνη στάση του Κωνσταντόπουλου και όλων των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Συνεργασίας.

Ανώνυμος είπε...

Οι πρώτες προτάσεις για λήψη μέτρων από έναν άνθρωπο που έχασε στις 2 τελευταίες Δημοτικές εκλογές.Κλείνεις πολλά στόματα.Μία λέξη μόνο,ΜΠΡΑΒΟ Κε Κωνσταντόπουλε.

Ανώνυμος είπε...

Mprabo ston kirio konstantopoulo.. krima gia ton dimo pou den einai dimarxos. Tha mporouse na kani pola ayta ta xronia pou pigan xamena kai me kosmatopoulo kai me eleftheriou

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ. ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των παιδικών σταθμών του Δήμου Άργους Ορεστικού για σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, αποφάσισε ο δήμαρχος της περιοχής προκειμένου να πραγματοποιηθεί προληπτική απολύμανση.
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΠΕΤΑΜΕ ΑΕΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Απλά μπράβο. Όσο για τον δήμαρχο η ζωή δεν είναι μόνο φώτο για το ιντερνέτ και μάλιστα ανέυθηνες.Ας πάρουμε λίγο σοβαρά το ρόλο μας όλοι και κυρίως αυτοί που έχουν την διοίκηση του δήμου. ΑΕΤΟ ΠΕΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είδα σε μιά φώτο στο FB τον Ελευθερίου μαζί με έναν συνδημότη μας και να λέει:#μαζί με κάποιον που γύρισε από την Ιταλία # και κάποια σχόλια από βολεμένους χαχατζήδες να κάνουν πλάκα.Αλήθεια πόση γελοιότητα υπάρχει και πόση βλακεία;Γιατί χιούμορ αποκλείεται να είναι,δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που αυτές τις στιγμές που ζεί ο πλανήτης μας να κάνουν χιούμορ.Λυπάμαι ειλικρινά.Η απόλυτη ξεφτίλα.

Ανώνυμος είπε...

Ας πει κάποιος του Δημάρχου ότι πρέπει να είναι σοβαρός και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αυτός είναι όλο επιδειξη, φωτογραφίες, σχόλια ...κλπ Δήμαρχος είναι όχι ο τιμητής των πάντων....

Ανώνυμος είπε...

Σας πειραζε ο κωνσταντοπουλος......καλα να παθετε δέκα χρονια στον πατο

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό ότι δεν παρακολουθείς τα δημοτικά συμβούλια, όπου ο Κωνσταντόπουλος κατέθεσε πλήθος προτάσεων, που εντάχθηκαν και στο τεχνικό πρόγραμμα το δήμου.
Απλά δεν συνηθίζει για ψύλλου πήδημα να αυτοπροβάλλεται στο facebook.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τους ειδικούς και το υπουργείο, όσοι ήρθαν από την Ιταλία,ειδικά από την βόρεια Ιταλία, είναι ύποπτοι να εμφανίσουν τον κορωνοϊό( αυτό δεν σημαίνει ότι τελικά θα αρρωστήσει). Στην περίπτωση αυτή μένουν στο σπίτι τους και δεν έρχονται σε επαφή με κόσμο.
Το να βγαίνει φωτογραφίες ο δήμαρχος μαζί του, δείχνοντας ότι δεν φοβάται, προκαλεί θυμηδία και δείχνει μεγάλη ανευθυνότητα από τον πρώτο πολίτη του δήμου μας.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλα κανει και οποιος ειναι υπεύθυνος πρεπει να προβεί σε αναβολες. Τα καταστηματα ομως δεν θα πρεπε επισης να τηρουν καποιους κσνονες; γυρισαν απο ιταλια και θα πανε πχ αυτοι η τα ατομα τους σε χορους κτλ;
Τα σχολεια μηπως λεω μηπως 2 3 μερες να μεινουν κλειστα;

Ανώνυμος είπε...

Ούτε Κωνσταντόπουλος και τελικά ούτε Ελευθερίου. Η Λαζαρίτσα Σπυρίδου Θα είναι η επόμενη δήμαρχος. Μακράν η καλύτερη. Παρακολουθέίστε Δημοτικά Συμβούλια και θα καταλάβετε. Οι άλλοι έχουν μένος μεταξύ τους. Αλλωστε η παράταξη του Ελευθερίου την Σπυρίδου φοβαται όχι τον Βασίλη. Δεν την αφήνουν να μιλήσει.Ορμάνε όλοι μαζί. Ενας δεν φτάνει γιατί τους πουλαει και τους αγοράζει όποτε αυτή θέλει. Τους έχει γραμμένους γιατί ξέρει που το πάνε.

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα εχτε, έχουμε χρόνο για το ποιον θα κάνουμε Δήμαρχο, τον ίδιο ή άλλον.
Θα έρθει η ώρα και τα βάλουμε στην ζυγαριά και θα αποφασίσουμε

Ανώνυμος είπε...

Ποια Σπυριδου; Αυτη αν την αφήσεις μονη στα Σερβια θα χαθεί

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ένας επιστήμονας μπορεί να μιλάει έτσι απαξιωτικά.Ελευθερίου να τον χαίρεσαι.Λίγο σεβασμό και αξιοπρέπεια νάχετε όμως όχι μόνο γιατί είναι η Αρχηγός ενός Συνδιασμού,αλλά περισσότερο γιατί είναι μιά Κυρία.

Ανώνυμος είπε...

Οταν ο βασιλησ γυρνουσε οι αλλοι ακομη πηγαιναν....πρωτα γιατρο μετα ελευθεριου.

Ανώνυμος είπε...

Απαξιωτικά και προσβλητικά μιλά και ο Μπουκουβάλας. Οι δύο ευαίσθητοι αριστεροί όπως νομίζουν ότι ειναι

Το Προφίλ μας