Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση Δημάρχων Σερβίων και Κοζάνης για τη διεξαγωγή του «Νιάημερου»- Συμφώνησαν ότι διαφωνούν

Του Ζήση Πιτσιάβα
Μια περίεργη «διαμάχη» η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, έρχεται αυτές τις ημέρες και πάλι στο προσκήνιο καθώς στα τέλη του μήνα και τις αρχές του επόμενου, διεξάγεται ο περιβόητος «Νιάημερος» σε Σέρβια και Κοζάνη.
Οι δύο πόλεις ουσιαστικά «συγκρούονται» στις ημερομηνίες διεξαγωγής της περιβόητης εμποροπανήγυρις η οποία αφήνει αρκετά έσοδα στα ταμεία τους, ενώ και οι επαγγελματίες προσδοκούν σε καλές εισπράξεις.
Από την πρώτη «Καλλικρατική» θητεία ο τότε Δήμος Σερβίων- Βελβεντού είχε θέσει θέμα για το χρονικό διάστημα διεξαγωγής του πανηγυριού στην Κοζάνη, επισημαίνοντας στο Δήμο πως επιτρέπει την έναρξη του δικού του πανηγυριού πριν τη λήξη αυτού των Σερβίων.

Μάλιστα εκείνη την περίοδο, ο τότε Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος, είχε θέσει το θέμα στο Δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα, ενώ για πρώτη φορά είχε ακουστεί και το ενδεχόμενο της δικαστικής επίλυσης του ζητήματος.
Στα προηγούμενα 5 χρόνια το θέμα δεν απασχόλησε εντόνως, αν και πάντα υπήρχαν πολλές φωνές, για να φτάσουμε στο 2019 όπου η νέα δημοτική αρχή Σερβίων και ο Δήμαρχος, Χρήστος Ελευθερίου, βάζουν ξανά το ζήτημα στην ατζέντα.
Μάλιστα χθες, Χρήστος Ελευθερίου και Λάζαρος Μαλούτας, είχαν συνάντηση για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του e-ptolemeos, συμφώνησαν ότι… διαφωνούν.
Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και χωρίς ακρότητες, με τους δύο Δημάρχους άλλωστε να διατηρούν καλές σχέσεις από το παρελθόν, ενώ ο Δήμαρχος Κοζάνης, το μεσημέρι είχε δηλώσει πως στόχος είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
Στα Σέρβια επικαλούνται το περιβόητο βασιλικό διάταγμα, το οποίο ισχύει για τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρις, με το Λάζαρο Μαλούτα πάντως να σημειώνει στους δημοσιογράφους πως το θεσμικό πλαίσιο έχει αλλάξει.
Όπως όλα δείχνουν φέτος δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, με τα Σέρβια να ξεκινούν επίσημα στις 26 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώνουν στις 30 του ίδιου μήνα, ημέρα Κυριακή, ενώ στην Κοζάνη θεωρητικά θα ξεκινήσουν στις 30 Σεπτέμβρη ώστε να ολοκληρωθεί ο «Νιάημερος» στις 2 Οκτωβρίου.
https://e-ptolemeos.gr


Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας