Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Στάθης Κοκκινίδης: Στις θέσεις πετύχατε στη Δημοκρατία αποτύχατε...

Χθές Τετάρτη, 25/9/2019 και ώρα 6.00 το απόγευμα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας,για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και για τον ορισμό των ΔΣ της ΔΕΤΗΠ,της ΔΕΥΑΕ της ΚΕΔΕ κ.λ.π. Στο σημείο αυτό φάνηκε το μεγάλο έλλειμμα του νέου νόμου,της Νέας Δημοκρατίας για την αυτοδιοίκηση.Με τον νόμο αυτόν στο Δήμο μας: α) άλλαξε η βούληση του λαού της Εορδαίας και η παράταξη που ο λαός ψήφισε στην τέταρτη θέση(του κ. Καραβασίλη)  τώρα έχει ενωθεί με την πρώτη(του κ. Πλακεντά) και βρίσκεται στα έδρανα της συμπολίτευσης και β) μειώθηκαν οι θέσεις που αντιστοιχούσαν στην αντιπολίτευση στα ΔΣ των Δημοτικών Επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα όλες οι παρατάξεις  -πλην των δύο πρώτων- να μήν εκπροσωπούνται ,(κάτι που συνέβη σε όλους τους Δήμους της χώρας).
Το ίδιο συνέβη και  στον Δήμο Εορδαίας  δηλαδή το σύστημα επανήλθε σε καθαρά Δημαρχοκεντρικό  με υπερεξουσίες στον Δήμαρχο.
Βλέπουμε λοιπόν καθαρά ποιά είναι η  νεοφιλελεύθερη λογική και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που σημαίνει αποκλεισμό, συγκεντρωτισμό και έλειψη ισοτιμίας της   ψήφου των πολιτών. Δυστυχώς αυτή η λογική της μή συνενόησης ακολουθήθηκε χθες από τις δύο πρώτες παρατάξεις του Δήμου μας,.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες της Εορδαίας ότι η δική μας παράταξη δεν έχει ανάγκη τις καρέκλες και τα οφίτσια, θα είναι η παράταξη που θα κάνει ισχυρή αλλά και επικοδομητική αντιπολίτευση και θα διεκδικεί πάντα την ισονομία, την ισοτιμία των πολιτών και την δημοκρατική και ορθή διοίκηση του Δήμου μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας