Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Είναι ώρα μάχης ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στην ενέργεια

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας δεν νομιμοποίησε και δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει την δημιουργία κλίματος αναμονής και ανοχής που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ για τους σχεδιασμούς της στον κλάδο της ενέργειας, οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες για το λαό της περιοχής. Για το λόγω αυτό δεν πήραμε μέρος στην κοινή συνάντηση υπουργείου, βουλευτών, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, περιφερειακών παρατάξεων.

Τώρα είναι ώρα μάχης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει στο δρόμο της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Σχέδια, τα οποία θα εντείνουν την ενεργειακή φτώχεια του λαού της περιοχής, θα χτυπήσουν περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου της ενέργειας, θα αυξήσουν την ήδη υψηλή ανεργία της περιοχής, από την μία, για να εκτοξεύσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας, από την άλλη.
Το «πράσινο New Deal», η «πράσινη ανάπτυξη», αφορά τα «πράσινα κέρδη» που πληρώνει πανάκριβα ο λαός. Οι θέσεις της ΕΕ, της κυβέρνησης, της Παγκόσμιας Τράπεζας, των ΗΠΑ είναι γνωστές και βρίσκονται απέναντι από το δικαίωμα του λαού σε φθηνή πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της ενέργειας.
Τώρα είναι ώρα οργάνωσης της απάντησης του λαού της περιοχής, είναι ώρα προετοιμασίας της απεργίας της Τετάρτης 2 Οκτώβρη. Είναι ώρα να μπουν περισσότερες δυνάμεις στην μάχη και να κάνουν δικιά τους υπόθεση την επιτυχία της. Είναι ώρα να πάρουν ηχηρή απάντηση οι σχεδιασμοί των ΕΕ-κυβέρνησης-κεφαλαίου.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση αιτηθήκαμε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έγινε προχθές (βλ.26/9), για τις εξελίξεις και τους σχεδιασμούς στην ενέργεια, την οποία η Περιφερειακή αρχή αρνήθηκε, για να κερδίσει χρόνο για λογαριασμό της κυβέρνησης. Στην ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα τοποθετηθούμε αναλυτικά για το θέμα και τις θέσεις μας.
Κάνουμε γνωστό ότι έχουμε ως σημαία μας τα δίκαια αιτήματα των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων του κλάδου της ενέργειας που οργανώνουν τον αγώνα για την δημιουργία  ενός πλατιού μετώπου αντίστασης στη νέα προσπάθεια παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Σε αυτό τον αγώνα θα πρωτοστατήσουμε με αιτήματα:  
·         Για να μην παραδοθούν μονάδες (ΑΗΣ-ΥΗΣ) ορυχεία και άλλος ορυκτός πλούτος σε ιδιώτες, για να μην ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ –ΔΕΔΜΗΕ
·         Να υψώσουμε εμπόδια στις κατευθύνσεις της Ε.Ε για απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρενεργειας που εξυπηρετεί αποκλειστικά τους μεγαλοκαπιταλιστες και τα μονοπώλια
·         Για να μην υπάρξει καμιά διακοπή ρεύματος εργατικής, λαϊκής οικογένειας και να μειωθεί η τιμή του ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά
·         Για να ματαιωθούν απολύσεις, για να μην μειωθούν, αλλά αντίθετα να αυξηθούν οι μισθοί των εργαζομένων, ενάντια στην εντατικοποίηση και την έλλειψη μέτρων προστασίας.
·         Για να υπάρξουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να σταματήσει το αίσχος με τις εργολαβίες. 
  
Κοζάνη, 28/9/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας