Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη με 8 τραυματίες: Bίντεο-σοκ κατέγραψαν τη δόνηση

Εικόνες πανικού εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη, η οποία ταρακουνήθηκε από σεισμό 5,8 Ρίχτερ.

Προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί μεγάλες ζημιές από τον σεισμό των 18 δευτερολέπτων στην Κωνσταντινούπολη, πέρα από έναν μιναρέ που κατέρρευσε και την οροφή ενός νοσοκομείου στη Σηλυβρία η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό 5 ατόμων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για συνολικά οκτώ τραυματίες, μέχρι στιγμής. Η δόνηση, η οποία είχε επίκεντρο στη θάλασσα, ήταν ισχυρότατη και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κωνσταντινούπολης.

Σημειώνεται πως η Τουρκία είναι μια σεισμογενής χώρα και το 1999, μία δόνηση μεγέθους 7.4 Ρίχτερ στα δυτικά είχε ως αποτέλεσμα 17.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Φωτογραφίες: Κατέρρευσε μιναρές


Διαψεύδει ο Ερντογάν τα περί ζημιών σε γέφυρες του Βοσπόρου

Για ζημιές στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, την Γέφυρα του Σουλτάνου Γιαβούζ Σελίμ και εκείνη του «Μωάμεθ του Πορθητή» έκαναν λόγο χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που ανήρτησαν και φωτογραφίες, σύμφωνα με το Haberler.com, αλλά ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για ασύστολα ψέμματα και παραπληροφόρηση. 

 

Σε δήλωσή του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επέστρεψε σήμερα από τη Νέα Υόρκη, τόνισε πως «καταγράφηκαν 28 μετασεισμοί και οκτώ άτομα τραυματίστηκαν ελαφρώς. Ορισμένα κτήρια έχουν ελαφρές ζημιές».
Ωστόσο -όπως είπε- «παρά τον σεισμό αυτό, ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί αρκετά σοβαρός, δεν έχουμε λάβει νέα που θα μας κάμψουν».


28 μετασεισμοί μετά τα 5,7 Ρίχτερ

Τα 5,7 Ρίχτερ ακολούθησαν 28 μετασεισμοί, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος ήταν 4 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην ανατολική Θράκη και στα ανατολικά ως την Προύσα. Άμεσα δόθηκε εντολή να κλείσουν τα σχολεία υπό τον φόβο των μετασεισμών.

Χαρακτηριστικά της έντασης του σεισμού είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν από το εσωτερικό σπιτιών και καταστημάτων, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το βίντεο που δείχνει έναν ουρανοξύστη να ταλαντώνεται. Επίσης, τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν και οι φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο με τον κόσμο που τρέχει πανικόβλητος μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας