Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Τρία χονδροειδή ψέμματα για τη ΔΕΗ από τον Α. Τσίπρα

Του Πάρι Κουκουλόπουλου
Τρία χονδροειδή ψέμματα «πρόλαβε» να πει ο κ Τσιπρας σημερα στη ΔΕΘ απαντώντας σε μια και μονο ερωτηση σχετική με τη ΔΕΗ.
1. Είπε οτι η οικονομική δυσπραγία της ΔΕΗ σχετίζεται με την κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά με τη δυσχέρεια πολλών να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.
Η αληθεια ειναι οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δια των αρμοδίων υπουργών εντολή οι οφειλές μέχρι 1000 ευρω να αντιμετωπίζονται ως φυσιολογικές χωρίς καμία απαίτηση απο τη ΔΕΗ. Αυτη ηταν η κερκόπορτα που εκτίναξε τους ανείσπρακτους λογαριασμούς απο 1,7 δις ευρω στα 3,4 δις ευρω μέσα σε ενα χρόνο! Η ΔΕΗ δηλ έδινε άτοκο δάνειο αορίστου χρόνου 1.000 ευρω στον καθένα χωρίς να κάνει φυσικά έλεγχο της οικονομικής του κατάστασης. Απο την άλλη η ΔΕΗ με τα περίφημα ΝΟΜΕ πουλούσε στους ιδιωτες ανταγωνιστές της ρεύμα φθηνότερο απο όσο της κόστιζε.
2. Είπε οτι κράτησε το δημοσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ αποτρεποντας την πώληση του 17% των μετόχων του Δημοσιου στη ΔΕΗ.
Η αληθεια ειναι οτι η πώληση του 17% της ΔΕΗ ηταν και παραμένει υποχρέωση της χώρας με μια βασικη αλλαγη που φέρει την υπογραφή Τσιπρα. Η πώληση του 17% της ΔΕΗ θα πρέπει να παει εξολοκλήρου στην εξυπηρέτηση του χρεους και ο τρόπος πώλησης δεν αποτελεί απόφαση της ελληνικής δημοκρατίας αλλα του Υπερταμειου στο οποίο και ανήκουν οι μετοχές.
3. Είπε οτι με τη Μικρή ΔΕΗ πωλούνταν οι υδροηλεκτρικές μονάδες και η ΔΕΗ κρατούσε το μουτζούρη που κατα τον κ Τσιπρα ειναι οι λιγνιτικές.
Η αληθεια ειναι οτι με τη Μικρή ΔΕΗ πωλούνταν το 30% του παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης ( λιγνιτικες, υδροηλεκτρικες, φα) και των πελατών της με ελαχιστο τίμημα 2 δις ευρω και υποχρέωση του επενδυτή να κατασκευάσει τη ΜΕΛΙΤΗ II. Σημαντικο επίσης ειναι οτι τα 2 δις ευρω απο την πώληση δεσμεύονταν με το νόμο για επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία.
Ο κ Τσιπρας παραχώρησε κοντά στο 30% της πελατείας της ΔΕΗ στους ιδιωτες χωρίς η επιχείρηση να εισπράξει ούτε ενα ευρω και έβγαλε στο σφυρί το 40% των λιγνιτικων μονάδων.
Όχι στη Δυτική Μακεδονία δεν αναφέρθηκε ο κ Τσιπρας , τι να πει άλλωστε όταν η δραματικη συρρικνωση της τοπικης οικονομιας ξεκίνησε το 2015 με τις δικές του αποφασεις στην ενέργεια και χωρίς την εκπόνηση του παραμικρού εναλλακτικού σχεδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας