Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Συμμετοχή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης στο 1ο Βαλκανικό Συνέδριο Καθαρής Ενέργειας

Το Επιμελητήριο Κοζάνης και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας προσκαλoύν  όλες τις σχολικές μονάδες και τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης στο 1ο Συνέδριο και Έκθεση για την Μετάβαση των Βαλκανίων στην Καθαρή
Ενέργεια (1st Balkan Clean Energy Transition Fair and Conference) στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων Κοζάνης το χρονικό διάστημα 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Στο πλαίσιο αυτό, ομάδες μαθητών των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε Κοζάνης θα παρουσιάσουν τις εικαστικές δημιουργίες που έχουν πραγματοποιήσει  στις σχολικές αίθουσες, εκπροσωπώντας τη μαθητική οπτική και το ενδιαφέρον για τις καθαρές μορφές ενέργειας.

Το συνέδριο που θα υλοποιηθεί παράλληλα με  τετραήμερη έκθεση στην οποία θα παρουσιαστούν νέες και υφιστάμενες τεχνολογικές ενεργειακές λύσεις αναμένεται να αποτελέσει την αρχή για τον Θεσμό της Βαλκανικής Μετάβασης στην Καθαρή Ενέργεια.

Την διοργάνωση του συνεδρίου και της έκθεσης έχουν αναλάβει ως κύριοι διοργανωτές το Επιμελητήριο Κοζάνης και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας (ANKO) και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Τελεί επίσης υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC) και έχει την υποστήριξη του Συστήματος Πληροφοριών για τις Έξυπνες Πόλεις της Ε.Ε. (SCIS) και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χημικής Βιομηχανίας (CEFIC).

Η έναρξη της τελετής παρουσίασης των συμμετοχών των σχολικών μονάδων θα πραγματοποιηθεί από την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Βόντσα Βασιλική και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα έργα τους και θα τιμηθούν με κλήρωση με την προσφορά πλούσιων δώρων οικολογικού χαρακτήρα (ποδήλατα, επιτραπέζια παιχνίδια κ.α.).

Η τελετή βράβευσης των μαθητικών έργων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22/09/2019, 12:00 π.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων Κοζάνης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site: https://balkancleanenergytransition.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας