Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Φραγκφούρτη: Παπανδρέου: Τα Fake News πρωτοκυκλοφόρησαν στην Ελλάδα

Στην ομιλία του στην Φραγκφούρτη, σε μέλη και φίλους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην περίοδο της κρίσης, επισημαίνοντας τις ψεύτικες ειδήσεις που διασπείραν πολιτικές δυνάμεις και συμφέροντα για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Κάνοντας αναφορά τόσο στο "τα λεφτά υπάρχουν", αλλά και στα  χρήματα που δήθεν του πρόσφεραν από την Κίνα η την Ρωσία και τα οποία δεν αποδέχτηκε, κατέληξε ότι στην Ελλάδα πρωτοκυκλοφόρησαν "τα Fake News". Στο σημείο αυτό επισήμανε την δημόσια παρότρυνση του Προέδρου της Ρωσίας να ζητήσει η Ελλάδα βοηθεια από το ΔΝΤ, την οποία αποσιώπησαν τα ΜΜΕ.
Χαρακτηριστική για την εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα και στο ότι δεν μπόρεσε να βγει στις αγορές ήταν τόσο η απουσία πρόθεσης του Τρισέ να εφαρμόσει πολιτικές στήριξης του Ευρώ, όπως έκανε στη συνέχεια ο Ντράγκι, όσο και η απουσία δήλωσης στήριξης της Μέρκελ που θα καθυσήχαζε τις αγορές, άλλα  και η τιμωρητική, στην αρχική φάση, πρόθεση της Γερμανίας απάνενατι στην Ελλάδα (λόγω των πλαστών στατιστικών της κυβέρνησης Κραμανλή). Η Ευρώπη παγιδεύτηκε στο ότι η κρίση στην Ελλάδα ήταν απλά ένα "ελληνικό πρόβλημα', επισήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Στην γεμάτη αίθουσα του Blau Gelb στην Φραγκφούρτη ο Πρόεδρος του Κινήματος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασυγκρότησης του κράτους έξω από λογικές συμφερόντων.
Έκανε εκτενή αναφορά στις συνολικές ευθύνες της Ευρώπης και στον τρόπο που αντιμετωπίζει (ή δεν  αντιμετώπιζει) μεγάλα θέματα όπως π.χ. προσφυγικό. Στην απουσία ευρωπαικής εξωτερικής πολιτικής που αναγκάζει την Ελλάδα να είναι από τις χώρες με τα μεγαλύτερα εξπλιστικά προγράμματα (συγκριτικά με το ΑΕΠ), όπως και στην αδυναμία της Ευρώπης να αντιληφθεί ότι μόνο αν στηρίξει τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα μπορέσει να σταματήσει η μεγάλη ροή των προσφύγων.
Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις της διετίας 2009-2011 "προκαλώντας" με την προτροπή να  αναφερθεί κάποιος σε μια μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία της κυβέρνσης Σαμαρά ή Τσίπρα.
Αναφέρθηκε στο προσεχές συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ιουνίου και χαρακτήρισε την συμμετοχή του Κινήματος στη ΔΗΣΥ ως πράξη διεύρυνσης του χώρου και μια επιλογή που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις επαναδημιιουργίας της δημοκρατικής παράταξης με προτάσει,ς αλλά και κοινό αφήγημα, όπως επισήμανε.
Για τον Κ. Μητσοτάκη ανέφερε ότι ενώ σήμερα θέλει να παρουσιάζεται ως ,,μεταρρυθμιστής,, ήταν αυτός που ως αρμόδιος Υπουργός ήθελε να ,,ψαλιδίσει,, την Διάυγεια, κάτι το οποίο συνέχισε και η ,,δήθεν αριστερά,, του Τσίπρα.
Οι πολιτικές λαικισμού των κυβερνήσεων Σαμαρά και Τσίπρα οδήγησαν σήμερα ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας σε παραίτηση, κάτι που εξυπηρετεί τα συμφέροντα που δεν θέλουν αλλαγές γιατί είναι εις βάρος τους.
Κατέληξε στην παρότρυνση για δράση, συμμετοχή και προτάσεις, ενώ επισήμανε και την ανάγκη οι ίδιοι οι απόδημοι να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για το πως μπορούν ως προοδευτικοί πολίτες να οργανωθούν στον απόδημο.

https://doryforos-europa.blogspot.de/2017/03/fake-news.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας