Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

«Άνω κάτω» το πρόγραμμα της Επισιτιστικής Βοήθειας

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης για τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος της Επισιτιστικής Βοήθειας, μετά την εντολή του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να επιστρέψει το ποσό των 90.000€, με το οποίο επιχορηγήθηκε, με την αιτιολογία ότι «δεν τηρήθηκε η αρχή της νομιμότητας των ενεργειών».

Το θέμα αυτό έφερε στο «φως» της δημοσιότητας με ανοιχτή επιστολή η επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ», του περιφερειακού συμβουλίου, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, η οποία μάλιστα ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
Σε γραπτή της ανακοίνωση η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αφού επισημαίνει ότι «το πρόγραμμα για τη φτώχεια εκτελέστηκε με αποτελεσματικότητα», επισημαίνει ότι «έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου και την έκδοση των σχετικών πορισμάτων», σέβεται «το τεκμήριο αθωότητας των ελεγχομένων αλλά και τον ευαίσθητο χαρακτήρα της συγκεκριμένης περίπτωσης».
Σε απάντηση της η κ. Ζεμπελιάδου επιρρίπτει και πάλι ευθύνες στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι «κρύβεται πάλι πίσω από το δάκτυλό του και αναζητά εξιλαστήρια θύματα», ενώ ζητά να μάθει γιατί διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση στις 23 Φεβρουαρίου 2017, όταν το έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας έφθασε στην Περιφέρεια στις 5 Δεκεμβρίου 2016.
Σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου που πάρθηκε κατά πλειοψηφία στις 9 Ιουνίου 2015, η κατανομή του ποσού των 90.000€ στις τέσσερις  Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) έγινε ως εξής: 40.000€ στην Π.Ε. Κοζάνης, 12.000€ στην Π.Ε. Γρεβενών και από 19.000€ στις Π.Ε. Καστοριάς και Φλώρινας.
Με δημοσίευμά της η Εβδομαδιαία Εφημερίδα «Μαχητής» Γρεβενών αποκαλύπτει ότι μέρος της Επισιτιστικής Βοήθειας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, που διαχειρίστηκε η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, μεταφέρθηκε στο δήμο Βοΐου Κοζάνης, χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουν τα υπόλοιπα μέλη της Κοινωνικής Σύμπραξης, που είναι οι δύο Δήμοι Γρεβενών και Δεσκάτης και η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών.
Συγκεκριμένα αφορούσε ποσότητα 250 κιλών φέτας η οποία αντί να διανεμηθεί στους δικαιούχους του προγράμματος στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών παραδόθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σισσανίου και Σιατίστης, κάτι που επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα και ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Ευάγγελος Σημανδράκος.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας