Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Το ΕΚΕΤΑ πρωταγωνιστής στην έρευνα αιχμής στην Ευρώπη

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) συνεχίζει να βρίσκεται με βάση την πρόσφατη ανανεωμένη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των ερευνητικών επιδόσεων όσον αφορά στην προσέλκυση χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα. Πιο συγκεκριμένα το ΕΚΕΤΑ καταλαμβάνει την 21η θέση μεταξύ των 50 κορυφαίων ερευνητικών κέντρων της Ευρώπης. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι με βάση το κριτήριο του πλήθους των ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών προγραμμάτων, τα οποία διεκδικεί και κερδίζει, ανέρχεται στην 13η θέση.
Το ΕΚΕΤΑ συμβάλλει με την τεχνογνωσία του στην εξεύρεση λύσεων πάνω σε τοπικά αλλά και διεθνή προβλήματα τοποθετώντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο την κοινωνία και την ανάπτυξη. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη παράγοντας καινοτομία και αριστεία, πραγματώνοντας έτσι το όραμα για μια οικονομία της γνώσης.
Η δυναμική και οι πρωτιές των ερευνητών του ΕΚΕΤΑ, που έκλεισε πρόσφατα τα 15 χρόνια της ζωής του ανεβάζουν σημαντικά το μέσο όρο της απόδοσης του ερευνητικού δυναμικού της χώρας και ενισχύουν την εικόνα της στην Ε.Ε. σε μία πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο, όπου η οικονομική πραγματικότητα έχει ιδιαίτερα αυξημένες προσδοκίες από ερευνητικά κέντρα και φορείς καινοτομίας.

Πληροφορίες:
·         Δρ. Διονύσιος Γιαννακόπουλος – Ερευνητής B’ ΕΚΕΤΑ, Πτολεμαϊδα, Τηλ.: 24630 55300, εσωτ. 202 / e-mail: giannakopoulos@lignite.gr
·         MSc. Ευάγγελος Καρλόπουλος - Υπεύθυνος Ποιότητας Εργαστηρίου ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ/ΕΤΟΚ, Πτολεμαΐδα, Tηλ.: 24630 55300 / e-mail: karlopoulos@lignite.gr
·         Αμαλία Δρόσου – Υπηρεσίες εξωστρέφειας και δικτύωσης ΕΚΕΤΑ / Τηλ.: 2310 498214 / e-mail: amelidr@certh.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας