Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε το βιβλίο του: Είχα καλές σημειώσεις, δεν είχα κοριούς στο Eurogroup

Στην γεμάτη αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης το νέο του βιβλίο με τίτλο «Game Over» ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Στο πάνελ εκτός από τον κ. Παπακωνσταντίνου, βρέθηκαν για να προλογίσουν το βιβλίο και τον συγγραφέα του, ο γνωστός δημοσιογράφος των Financial Times, Πήτερ Σπίγκελ, ο καθηγητής Οικονομικών, Γιώργος Παγουλάτος και ο Χρήστος Χωμενίδης.


Ο κ. Σπιγκελ τόνισε ότι πρόκειται για ένα συναρπαστικό βιβλίο, ενώ διερωτήθηκε πως μπορεί να απολαμβάνει τόση επιρροή ακόμα στο κόμμα του ο κ. Καραμανλής, την ίδια ώρα που έχει δαιμονοποιηθεί με τέτοιο τρόπο το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου.

Από την μεριά του ο πρώην υπουργός απάντησε και στην κριτική για την γνωστή πια φράση «λεφτά υπάρχουν», λέγοντας ότι «όλοι στάθηκαν σε αυτήν την φράση και όχι στο προεκλογικό μας  σύνθημα που ήταν ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Την συζήτηση διηύθυνε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ενώ στο κοινό παραβρέθηκαν αρκετοί πολιτικοί και τεχνοκράτες, ανάμεσα τους οι πρώην υπουργοί οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Γκίκας Χαρδούβελης, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης και Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Τάσος Γιαννίτσης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Δημήτρης Ρέππας και οι πρώην πρωθυπουργοί, Γιώργος Παπανδρέου και Παναγιώτης Πικραμμένος.

iefimerida.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τίτλο «Game Over», έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος των Financial Times, επικεφαλής του γραφείου των Βρυξελλών, Πίτερ Σπίγκελ.

«Γιατί είναι οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου οι κακοί και ο Καραμανλής στο απυρόβλητο;» σημείωσε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο δημοσιογράφος των FT.

«Γιατί είναι οι εχθροί; Υπάρχει μύθος ότι μπορούσαν να διαπραγματευτούν καλύτερα. Αυτός ο μύθος εξαπλώθηκε σαν αρρώστια και έφερε ως π.χ. τον Βενιζέλο που μόλις ανέλαβε πίστεψε ότι μπορούσε να διαπραγματευτεί καλύτερα. Το ίδιο και Σαμαράς μετά και ο Τσίπρας τώρα. Δεν υπήρχε εναλλακτική», πρόσθεσε.

Ανώνυμος είπε...

«Τι θα ειχε γίνει αν ο Σαμαράς στήριζε και δεν επέλεγε το λαϊκισμό επειδή έφτιαξε μια θεωρία ότι υπάρχει εναλλακτική όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ αργότερα βέβαια. Για 5 χρόνια μέχρι να διαψευστούν όλοι όσοι έλεγαν ότι υπάρχει εναλλακτική κατηγορούσαμε τους πυροσβέστες ως εμπρηστές. Πως ακολουθήσαμε μια τέτοια αυτοκαταστροφική πορεία πιστεύοντας τσαρλατάνους δημαγωγούς και μάγους;» διερωτήθηκε ο κ. Παγουλάτος.

Το Προφίλ μας