Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Την καθιερωμένη τους επίσκεψη στη Σιάτιστα πραγματοποίησαν και φέτος οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 40 Δημοτικού Σχολείου της Αστικής Σχολής «Δημητρίου Ιωαννίδη, Σιατιστέως» Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής, για να γνωρίσουν από κοντά τη γενέτειρα πόλη του μεγάλου Σιατιστινού ευεργέτη, Δημητρίου Ιωαννίδη.
Τους μαθητές υποδέχτηκαν στο Δημοτικό Κατάστημα ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Γκερεχτές και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας Στέργιος Δίκος. Ο κ. Γκερεχτές καλωσόρισε, εκ μέρους του Δημάρχου,  τους επισκέπτες στην πόλη της Σιάτιστας και ο κ. Δίκος μίλησε στους μαθητές για  την πόλη που γέννησε μεγάλους ευεργέτες, τη Σιάτιστα.  
Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι δάσκαλοι επισκέφθηκαν την πρώτη κατοικία του Σιατιστινού ευεργέτη Δημητρίου Ιωαννίδη, όπου σήμερα στεγάζεται το 1ο νηπιαγωγείο της πόλης, το Αρχοντικό Μανούση, το Τραμπάντζειο Ιστορικό Γυμνάσιο, όπου στεγάζεται η Παλαιοντολογική συλλογή και ενημερώθηκαν από τον λαογράφο Γεώργιο Μπόντα o οποίος δώρισε στους μαθητές ένα τεύχος για τη Σιάτιστα , το εκκλησιαστικό μουσείο, τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας