Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΝΑΙ, στην «εισφορά μισθωτικού δικαιώματος» και συναίνεση για παραχώρηση εκτάσεων για έρευνα κοιτάσματος μάρμαρων στη θέση «Σφενδάνη», από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού

Κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού στη συνεδρίαση της Πέμπτης 26 Μαΐου 2016, ενέκρινε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν την «εισφορά μισθωτικού δικαιώματος» και συναίνεση για παραχώρηση εκτάσεων για έρευνα εντοπισμού κοιτάσματος μάρμαρων στη θέση «Σφενδάνη» (περιοχή παλιάς Λάβας), στις εταιρίες Ελληνικά Μάρμαρα ΑΕ και Μάρμαρα Δ. Μακεδονίας.
Αναλυτικά τα προς ψήφιση θέματα με Α/Α 16, 17 και 18, τα οποία εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Ν. Τέτος, ήταν:
- Εισφορά μισθωτικού δικαιώματος δημοτικού λατομείου μαρμάρου εμβαδού 76.289,72τ.μ στη θέση «ΣΦΕΝΔΑΝΗ» του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού της Π.Ε. Κοζάνης.
- Συναίνεση ή μη του Δημοτικού Συμβουλίου για ξεκίνημα των διαδικασιών χορήγησης άδειας ερευνητικών εργασιών για τον εντοπισμό κοιτάσματος μαρμάρου εντός έκτασης 83.514,97τ.μ., στη θέση «ΣΦΕΝΔΑΝΗ» του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού της Π.Ε. Κοζάνης.
- Συναίνεση ή μη του Δημοτικού Συμβουλίου για συνέχιση των διαδικασιών χορήγησης άδειας ερευνητικών εργασιών για τον εντοπισμό κοιτάσματος μαρμάρου εντός έκτασης 29.940,35 τ.μ., στη θέση «ΣΦΕΝΔΑΝΗ» του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
Υπενθυμίζουμε ότι τα ίδια θέματα είχαν εισαχθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22.4.2016 και είχε αναβληθεί η συζήτησή τους, με ψήφους 13 υπέρ της αναβολής και 7 κατά, λόγω αμφιβολιών ως προς τη νομιμότητα των διαδικασιών, θέτοντας ζήτημα επανεξέτασης, έχοντας τη νομική άποψη των δύο πλευρών.    
Στην προχθεσινή (26.5) συνεδρίαση, τα τρία ως άνω θέματα υπερψηφίστηκαν από το σύνολο των συμβούλων της συμπολίτευσης, τους ανεξάρτητους συμβούλους Φ. Ζυγούρη και Θ. Παπαγεωργίου και τον σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Μπάκανο (16 υπέρ). Κατά, ψήφισαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Β. Κωνσταντόπουλος, Γ. Παναγιωτούλας, Δ. Ιωαννίδου, Ν. Γεωργακόπουλος και ο ανεξάρτητος Ν. Λαζαριώτης (5 κατά), ενώ απείχαν της ψηφοφορίας οι Π. Λιάκος και Β. Κουλιός. Σημειωτέον ακόμη ότι απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι, Α. Αλεξόπουλος, Μ. Γκουτζιομήτρος και Σ. Μπρουσιόβας.
Η πλευρά Κωνσταντόπουλου, αιτιολογώντας την ψήφο της, αμφισβήτησε εκ νέου τη νομιμότητα των διαδικασιών που έχουν ακολουθηθεί και έκανε εναλλακτική πρόταση για ποσοστιαία συμμετοχή του δήμου στη νέα εταιρία, που θα νομιμοποιήσει τις προτεινόμενες παραχωρήσεις εδαφών. Ο Ν. Γεωργακόπουλος έθεσε πολιτικό ζήτημα, λέγοντας ότι η έρευνα, εξόρυξη και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, πρέπει να γίνεται από ενιαία κρατικό φορέα, ενώ ο Ν. Λαζαριώτης μίλησε για απαξίωση της νέας εταιρίας απέναντι στους δημοτικούς συμβούλους, αφού νόμιμος εκπρόσωπός της δεν έρχεται στις συνεδριάσεις να θέσει τα αιτήματά του και επικαλέστηκε τις ενστάσεις που είχε αναφέρει στην προηγούμενη συνεδρίαση, καταλήγοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να εμπλακεί σε δικαστική περιπέτεια. Η πλευρά Λιάκου (Π. Λιάκος, Β. Κουλιός) απείχε από την ψηφοφορία, λέγοντας ότι αυτή δεν έχει νόημα, καθότι οι μέχρι τώρα διαδικασίες έχουν ακολουθήσει τη νομιμότητα.
ΣΗΜ.: Στη συνεδρίαση, ανακοινώθηκε η κάλυψη της θέσης του εκλιπόντος συμβούλου της συμπολίτευσης Παύλου Γεμενετζίδη, με τον πρώτο αναπληρωματικό Παπαδόπουλο Μιχάλη. 
Γ.Μ./mikrovalto.gr  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ.
ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ,ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΑ;

Το Προφίλ μας