Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Οι 30 δήμοι που θα δώσουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - ανάμεσά τους και ο Δήμος Καστοριάς

Επιλέχθηκαν από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, οι 30 δήμοι στους οποίους θα δοθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Εντός του πρώτου δεκαήμερου του Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει
η δεύτερη, διευρυμένη πιλοτική φάση του προγράμματος για το Εισόδημα, σε 30 δήμους της χώρας, βάσει των πληθυσμιακών κριτηρίων, των δεικτών φτώχειας και των ποσοστών ανεργίας.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες, καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.
Οι 30 δήμοι που επιλέχθηκαν από την κυρία Φωτίου είναι οι εξής:
- Νέα Ιωνίας
- Ασπρόπυργου
- Ελευσίνας
- Φυλής
- Αγίων Αναργύρων-Καματερού
- Αιγάλεω
- Κερατσινίου-Δραπετσώνας
- Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη
- Περάματος
- Λαμίας
- Βέροιας
- Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη)
- Κιλκίς
- Κατερίνης
- Ρεθύμνου
- Γόρτυνος
- Ορεστιάδας
- Καβάλας
- Άρτας
- Ζακύθου
- Λέσβου
- Καλαμάτας
- Σκιώνης
- Καλύμνου
- Λέρου
- Τρικκαίων
- Ελασσόνας
- Πύργου
- Αιγιαλείας
- Καστοριάς
Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 68 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το υπό σύσταση Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα έχει «προίκα» 700 εκατ. ευρώ.
Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα διαφέρουν από όσα ίσχυσαν κατά την πιλοτική πρώτη φάση του προγράμματος σε 13 δήμους.
Το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα θα ανέρχεται σε 200 ευρώ τον μήνα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει κάποιο άλλο εισόδημα, το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ.
Για κάθε επιπλέον ενήλικα σε ένα νοικοκυριό θα καταβάλλονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ.
Έτσι, μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ τον μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας