Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Παντελής Καπετάνος: «Θα 'θελα τώρα να 'μαι στην Εθνική»

από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Ζει και παίζει ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια στη χώρα του κόμη Δράκουλα. Ο Παντελής Καπετάνος, στα 30 του χρόνια, έχει αγωνιστεί εν Ελλάδι στην Κοζάνη, τον Ηρακλή, την ΑΕΚ και πήρε το 2008 την απόφαση να μετακομίσει στο Βουκουρέστι και να ενταχθεί στο δυναμικό της Στεάουα.
Επειτα από ένα μικρό διάλειμμα στην Κλουζ, επέστρεψε από φέτος στη Στεάουα, με την οποία θέλει να κάνει αυτό που ξέρει καλά.
- Ησουν πάντα γκολτζής;

«Από τη στιγμή που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν με μια μπάλα στα πόδια. Από τότε και από τη στιγμή που πήγα να αγωνιστώ στην Κοζάνη, ήξερα ότι θα ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν και ο μοναδικός μου σκοπός»
- Οταν πήγες στον Ηρακλή κατάλαβες ότι ο σκοπός σου γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα;
«Εννοείται! Τότε κατάλαβα ότι αγωνιζόμενος στην Α' Εθνική θα γινόμουν και γνωστός στους Ελληνες φιλάθλους».
- Είχες και σημαντική παρουσία στην ΑΕΚ. Θυμάσαι τις καλύτερες στιγμές;
«Στην ΑΕΚ ήταν περισσότερες οι δύσκολες στιγμές, περισσότερες οι δυσάρεστες. Είχα ταλαιπωρηθεί πολύ και με τραυματισμούς. Η ομάδα βέβαια πήγαινε καλά, είχε πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ, πήρε και το πρωτάθλημα, που έχασε τελικά στα χαρτιά. Μετά την ΑΕΚ, ήρθαν για εμένα τα καλά».
- Σε αυτά τα καλά ήταν και η κλήση στην Εθνική;
«Ενα από τα καλύτερα που μου έχουν συμβεί. Είχα πάει από το 2008 στη Ρουμανία και τη Στεάουα και μέσα από τις καλές εμφανίσεις που έκανα με κάλεσε ο κύριος Ρεχάγκελ να φορέσω τη φανέλα με το εθνόσημο».
- Ταξίδεψες και στη Νότια Αφρική για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010...
«Ηταν μια εκπληκτική στιγμή για έναν ποδοσφαιριστή, αλλά και για την Ελλάδα που πήγαινε σε ένα Μουντιάλ μετά το 1994 και την Αμερική. Τα συναισθήματα ήταν πολύ ευχάριστα και πολύ έντονα».
- Διανύουμε μια πολύ σημαντική εβδομάδα για την Εθνική, καθώς την Παρασκευή αντιμετωπίζει στα μπαράζ τη Ρουμανία. Ζηλεύεις λίγο; Θα ήθελες να ήσουν παρών;
«Εντάξει, σίγουρα θα ήθελα. Ομως δεν είναι στο χέρι μου, είναι στο χέρι του προπονητή. Και πέρσι έκανα πολύ καλές εμφανίσεις, πανηγύρισα και πρωτάθλημα με την Κλουζ, όμως δεν κλήθηκα. Τι να κάνουμε, έτσι είναι αυτά».
- Με θητεία πέντε χρόνων στη Ρουμανία είσαι ο πιο κατάλληλος να μας μεταφέρεις το κλίμα που επικρατεί εκεί, όσον αφορά τα μπαράζ...
«Το κλίμα είναι πολύ καλό, και πριν από την κλήρωση είναι γνωστό ότι οι Ρουμάνοι ήθελαν τους Ελληνες και οι Ελληνες τους Ρουμάνους. Εδώ βλέπουν αυτό το παιχνίδι ως μοναδική ευκαιρία για τη χώρα τους να πάει στο Μουντιάλ και να προβληθεί».
- Τι πρέπει να προσέχει η Εθνική;
«Η Εθνική Ρουμανίας βασίζεται πάρα πολύ στα ατομικά χαρακτηριστικά ορισμένων ποδοσφαιριστών. Είναι πολύ καλή στο κέντρο, αλλά η Ελλάδα είναι τυχερή γιατί θα απουσιάσουν κάποιοι, τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι».
- Τι αναμένεται να συναντήσουμε στον επαναληπτικό την άλλη Τρίτη;
«Τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί. Οι Ρουμάνοι φίλαθλοι διψάνε για ποδόσφαιρο και θα δώσουν όλη την ενέργειά τους για να βοηθήσουν την ομάδα τους. Διψάνε για την πρόκριση, ωστόσο, πιστεύω, θα το κάνουν σε κόσμια πλαίσια».
- Πώς είναι η ζωή για εσένα και την οικογένειά σου στο Βουκουρέστι;
«Πολύ καλή, τα πράγματα πάνε μια χαρά. Εχει πολλούς Ελληνες και έρχονται συνέχεια τον τελευταίο καιρό. Εχει διπλασιαστεί ο ελληνικός πληθυσμός τα χρόνια της κρίσης. Ακούς παντού ελληνικά».
- Ο επίλογος δικός σου...
«Η ευχή όλων των Ελλήνων είναι να πάμε στη Βραζιλία. Είναι δύο παιχνίδια, δύο ημίχρονα και μακάρι να τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας