Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Τα γραπτά μηνύματα "χαλάνε" την σχέση του ζευγαριού

Η τεχνολογία μπορεί να βλάψει την σχέση του ζευγαριού, σύμφωνα με νέα μελέτη. Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπράιχαμ Γιανγκ, μελέτησαν 276 νέους ενήλικες και διαπίστωσαν ότι έστελναν γραπτά μηνύματα πολύ συχνά με τον/την σύντροφό τους, μέσω των οποίων πολλές φορές συζητούσαν σοβαρά θέματα, διαφωνούσαν ή ζητούσαν συγγνώμη. 

Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι, οι γυναίκες χρησιμοποιούν πιο συχνά τα γραπτά μηνύματα για να ζητήσουν συγγνώμη και να επιλύσουν τις διαφορές τους με τον σύντροφό τους.  
Οι άνδρες που στέλνουν συχνά γραπτά μηνύματα, χαμηλώνουν την ποιότητα της σχέσης τους ενώ παρατηρήθηκε ότι και τα δύο φύλα ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους.  
"Η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο σε μία σχέση, και μάλιστα πολύ περισσότερο σήμερα  ό, τι ήταν στο παρελθόν. Ο τρόπος με τον οποίο γράφουν στα μηνύματα που ανταλλάσσουν τα ζευγάρια έχει αντίκτυπο στη ποιότητα της σχέσης τους", δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Σέιντ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, για τους άνδρες, η όλο και περισσότερη χρήση των γραπτών μηνυμάτων δεν σημαίνει κατ 'ανάγκη μια καλύτερη σχέση. 
Από την μία κουράζονται από την ανταλλαγή των γραπτών μηνυμάτων και από την άλλη μειώνεται η ικανοποίηση τους από την σχέση τους όταν οι ίδιοι στέλνουν πολλά μηνύματα.

"Αναρωτιόμαστε αν τα μηνύματα έχουν αντικαταστήσει την πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση. Ίσως οι άνδρες να στέλνουν πιο συχνά μηνύματα γιατί είναι ένας ασφαλέστερος τρόπος επικοινωνίας.  Δεν ξέρουμε όμως γιατί, αυτό είναι μια εικασία ", επεσήμανε ο Δρ. Σέιντ.

Τα καλά νέα είναι ότι ένα γλυκό και στοργικό μήνυμα βοηθάει στην σχέση, ενώ έχει φανεί ότι, όταν στέλνουμε ένα στοργικό μήνυμα, ικανοποιούμαστε περισσότερο συγκριτικά με το όταν λαμβάνουμε ένα τέτοιο μήνυμα.

news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας