Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Χαιρετισμός Υφυπουργού Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου στην τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών

Κυρίες και κύριοι ,
 Ειλικρινά λυπάμαι που έκτακτες κυβερνητικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παρευρεθώ στην σημερινή εκδήλωση τελετής Βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων λυκείου με τον υψηλότερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τη σχολική περίοδο 2013-14 .  


Νοιώθω όμως ταυτόχρονα χαρά και συγκίνηση γιατί μου δίνεται η ευκαιρία έστω και «εκ του μακρόθεν» να απευθυνθώ σε ένα τόσο αξιόλογο ακροατήριο .

θα ήθελα καταρχάς να συγχαρώ τους αριστούχους αποφοίτους λυκείων των νομών Κοζάνης , Φλώρινας , Καστοριάς , Γρεβενών , Ημαθίας , Κιλκίς , Πέλλας και Πιερίας για τη διάκρισή τους και την συνακόλουθη επιτυχία εισαγωγής τους στο Ελληνικό πανεπιστήμιο .

Να συγχαρώ τους αριστούχους νέους που θέτουν υψηλούς στόχους .

Που δεν διάλεξαν τον εύκολο δρόμο , αλλά έδωσαν με επιτυχία μια δύσκολη προσωπική μάχη διεκδικώντας τους στόχους και τα όνειρά τους .

Επίσης θερμά συγχαρητήρια , οφείλω να δώσω τόσο στους γονείς όσο και στους εκπαιδευτικούς , που με τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους , συνέβαλαν στην επιτυχία τους .

Θα ήθελα ακόμα να επαινέσω και τον τραπεζικό όμιλο Eurobank EFG για την πρωτοβουλία του που εδώ και χρόνια έχει αναλάβει να αναδεικνύει και να επιβραβεύει τους αριστούχους μαθητές .

Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι κατά την άποψή μου ιδιαίτερα σημαντικές , καθώς αναδεικνύουν τη δύναμη του συμβολισμού, τις αξίες που βρίσκονται πίσω από κάθε μεγάλη προσπάθεια , πίσω από κάθε όνειρο που δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται . Αξίες όπως,  η δημιουργική φιλοδοξία και η ευγενής άμιλλα , η διεκδίκηση της επιτυχίας και της διάκρισης , η συνεχής αναζήτηση της ελευθερίας , της σκέψης και της γνώσης .
 
Φίλες και φίλοι ,
Νέες και νέοι ,

Αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση ότι το ανθρώπινο κεφαλαίο αποτελεί το σημαντικότερο ίσως συντελεστή προώθησης της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής και τον πιο σημαντικό πόρο στη νέα οικονομία και κοινωνία της γνώσης η οποία διαμορφώνεται .

Δεν υπάρχουν αγαπητοί μου φίλοι, πετυχημένες χώρες , ούτε πετυχημένοι λαοί χωρίς λειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα , και κοινωνική αναγνώριση της μόρφωσης ως κορυφαίας αξίας . Ποτέ δεν υπήρξαν .
Η έκπτωση της Παιδείας , ήταν και θα είναι πάντα δείκτης παρακμής .

Αν θέλουμε να έχουμε ως κοινωνία μέλλον , πρέπει να αλλάξουμε . Και σε αυτήν την αναγκαία αλλαγή , υπάρχουν πάντα οι πρωτοπόροι . Και οι πρωτοπόροι δεν είναι άλλοι από τη νέα μας γενιά . Από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε και τα οποία αποτελούν την πρωτοπορία και το παράδειγμα , στο πρόσωπο των οποίων θέλουμε να δούμε την άλλη Ελλάδα που ονειρευόμαστε . Την Ελλάδα της έμπνευσης , της δημιουργίας , της υπερηφάνειας και της αυτοπεποίθησης .

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να αναφέρω επίσης ότι η ανέλιξή όλων των νέων της χώρας, στον επιστημονικό , επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο , είναι ευχή , επιθυμία , αλλά και θέλησή μας .

Κι επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την Ανάπτυξη στη χώρα μας , θα μου επιτρέψετε να τονίσω ότι ο πρωταρχικός μοχλός Ανάπτυξης κάθε κοινωνίας και κάθε χώρας είναι η Παιδεία και κάθε καινοτόμα πρόταση που προέρχεται από αυτή . Είναι η μοναδική ασφαλής επένδυση για το μέλλον μας .

Θα μου επιτρέψετε , κλείνοντας αυτό το σύντομο χαιρετισμό και απευθυνόμενος σε εσάς , τους αριστούχους μαθητές ,  να σας πω :

Να μην εγκαταλείπετε ποτέ την προσπάθεια και να μην αυτοαποκλείεστε .

Η σημερινή σας βράβευση να μην αποτελέσει στοιχείο εφησυχασμού και στασιμότητας , αλλά εφαλτήριο έντασης των προσπαθειών σας .

Να κινήστε με αυτογνωσία , τόλμη και αυτοπεποίθηση , στηριζόμενοι σε ηθικές αρχές και αξίες .

Είμαι βέβαιος, ότι θα συνεχίσετε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθειά σας για την επίτευξη των στόχων σας , δημιουργώντας έτσι περισσότερες ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον του τόπου μας .

Και πάλι θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές για την επιτυχία και τους συντελεστές της εκδήλωσης για την πρωτοβουλία .

Σας ευχαριστώ θερμά 

Μιχάλης Παπαδόπουλος
Υφυπουργός Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας