Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κεντρική Ομιλία Προέδρου Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης Δημήτρη Ντέντη στην απεργία της 6ης Νοεμβρίου 2013

Συναδέλφισες – φοι,

Αντιστεκόσαστε σε µια πολιτική που γεµίζει τη χώρα µε κοινωνικά και οικονοµικά ερείπια.

Αντιστεκόμαστε σε µια πολιτική που μας οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση µε 1.700.000 ανέργους και 3.000.000 ανασφάλιστους, σε καθημερινές αυτοκτονίες πολιτών, σε πείνα και εξαθλίωση χιλιάδων οικογενειών.

Η προσπάθεια της εθελόδουλης Κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει εργαζόμενους και κοινωνία δεν έχει κανένα αποτέλεσµα.

Η εικονική πραγµατικότητα που κατασκευάζει ο κ. Σαμαράς, δε µπορεί να αποπροσανατολίσει κανένα μας!

Το success story, το πρωτογενές, αόρατο πλεόνασµα και οι εξαγγελίες ότι δε θα ληφθούν νέα οριζόντια µέτρα, αποτελούν υποσχέσεις δίχως αντίκρισµα.

Η πολιτική δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας από το καλύβι μέχρι το διαμέρισμα, φέρνει στο θυμικό όλων μας τα χρόνια της Οθωμανικής κατοχής και τα Σουλτανικά φιρμάνια!

Η βάρβαρη και ληστρική επιδρομή που δέχονται οι Έλληνες από τους κυρίους Σαμαρά - Βενιζέλο κατ’ εντολή των Τροϊκανών αφεντικών τους, έχει φέρει την κοινωνία στα πρόθυρα του αλληλοσπαραγμού.

Ο Παύλος Φύσσας, ο Γιώργος Φουντούλης, ο Μανώλης Καπελώνης, αποτελούν τα θύματα αυτής της άθλιας πολιτικής με στόχο την οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων.

Μας οδηγούν βήμα – βήμα στο κενό, μας διαλύουν, μας εξευτελίζουν και οι πολιτικοί μας ενδιαφέρονται μόνο για τη σκιά τους που τη μετρούν νωρίς το πρωΐ κι αργά τ’ απόγευμα.

Η Ελλάδα σήμερα ζει την κοινωνική της κατάρρευση με αποκλειστικά υπεύθυνη μια αποτυχημένη πολιτική ελίτ.

Μας λένε ότι δε θα υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές, όμως τα νέα δυσβάστακτα µέτρα, όπως προκύπτουν από το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισµού, αφορούν την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Στόχος της Τρόικας και των εκπροσώπων της στην πλατεία Συντάγματος, είναι και πάλι τα δικαιώµατα εργαζόμενων και κοινωνίας.

Όσοι δουλεύουμε στο δηµόσιο και τα δηµόσια κοινωνικά αγαθά, ξαναβρισκόμαστε στο στόχαστρο.

Ήδη προωθούνται 15.000 άµεσες απολύσεις, μετά τις πρώτες 15.500 διαθεσιµότητες και προετοιµάζεται ο δεύτερος και τρίτος γύρος µε ακόµη περισσότερους εργαζόµενους.

Τα εναποµείναντα  ασφαλιστικά µας δικαιώµατα ξαναµπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη.

Σχεδιάζονται νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση προς όφελος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Αντί να επιστρέψουν στα Ταµεία τα κλεµµένα αποθεµατικά, προωθούν νέες µειώσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ. Τα πενιχρά µας εισοδήµατα θα δεχθούν νέα επίθεση, νέες µειώσεις αποδοχών, νέα φορολεηλασία.

Η δηµόσια παιδεία και η δηµόσια υγεία υποβαθµίζονται ακόµη περισσότερο. Κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλονται νέα χαράτσια σε βάρος των πολιτών. Η πρωτοβάθµια περίθαλψη παραδίδεται στον αδηφάγο ιδιωτικό τοµέα. Χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα αλλά και ασφαλιστικές εταιρίες διαφηµίζουν τα προϊόντα τους µέσω των «καρτών υγείας».

Γι αυτούς δουλεύουν Τρόικα και Σαμαράς – Βενιζέλος: Για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές!

Μετά την ποινικοποίηση των αγώνων, την πολιτική επιστράτευση, τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών, η εθελόδουλη κυβέρνηση καταθέτει τροπολογίες στη Βουλή και αλλάζει κατά περίπτωση το πειθαρχικό δίκαιο και τον υπαλληλικό κώδικα, απειλώντας µε απολύσεις τους υπαλλήλους που δε στέλνουν στοιχεία για να τεθούν σε διαθεσιµότητα.

Το δίλημμα είναι σαφές: Ή πεθαίνεις ή αυτοκτονείς!

Συκοφαντούν τους αγώνες και τις αντιδράσεις των εργαζόμενων και προσπαθούν να τους εξισώσουν µε την εγκληµατική δράση των φασιστικών συµµοριών.

Καθηµερινά πλέον επιβεβαιώνεται ότι η πολιτική των µνηµονίων οδηγεί την κοινωνία σε καταστροφή και οικονοµικό αδιέξοδο.

Η ήττα και η ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι υπόθεση κάθε εργαζόµενου.

Όλοι µαζί, ενωμένοι, µπορούµε να αλλάξουμε τη ζωή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας