Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ο...ταχυδακτυλουργός

Από τις logoplokies.blogspot.com
Περνώντας από το ρόλο του αλχημιστή – δημιουργού του πρωτότυπου, παγκοσμίως, «μίγματος πολιτικής», που θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, ο Α. Σαμαράς …προοδεύει, υποδυόμενος και το ρόλο του ταχυδακτυλουργού !
Στριμωγμένος από το εύλογο ερώτημα «αν βγούμε από το Μνημόνιο, που θα βρούμε τα 110 δις.€ ; », άλλαξε το τροπάριο και πλάσαρε, την εβδομάδα που πέρασε, το …μεγαλειώδες : «ναι στο Μνημόνιο, όχι στους όρους του !...». Ο μάγιστρος της Ρηγίλλης, υπονοεί πως, αυτός, θα διαπραγματευτεί με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και θα καταφέρει να τους πείσει να δώσουν τα λεφτά, χωρίς όρους ! ( Βρε μανία αυτοί οι αρχηγοί της Δεξιάς, να θέλουν, σώνει και καλά, να μοιάσουν στον …Ανδρέα Παπανδρέου !...).
Σ΄ αυτή του την επιδίωξη ο κ. Σαμαράς έχει ως εχέγγυο τις προηγούμενες προσπάθειες που έκανε για να πείσει (πιέσει) τους ομοϊδεάτες του στην Ε.Ε. (αρχές του 2010) κι έμεινε μόνος του, μη καταφέρνοντας να πείσει κανέναν ! Τώρα, μάλλον, υπολογίζει σε καλύτερο αποτέλεσμα, μιας και ο ίδιος έχει ...ενισχυθεί, τόσο δημοσκοπικά (φλερτάρει με το 15%), όσο και κομματικά, (οι αποχωρήσεις των βουλευτών του, παραμένουν στο ρυθμό ένας – ένας…).


Με βαρυσήμαντο άρθρο του στην κυριακάτικη Real News ο αρχηγός της Ν.Δ. παρουσιάζει το φρέσκο αποτέλεσμα των εγκεφαλικών του διεργασιών και των αλχημικών του ερευνών, ένα εξελιγμένο «μίγμα», που όπως γράφει «…με μέτρα που θα καταπολεμούν ταυτόχρονα το έλλειμμα και την ύφεση, θα μηδενίσει το έλλειμμα σε δύο χρόνια και θα ρίξει το χρέος στο 100% του ΑΕΠ ως το 2013, έναντι του 150% που προβλέπει με βάση την πολιτική του μνημονίου…».
Είναι τόσο γλαφυρός ο τρόπος που τα γράφει αυτά, που δείχνει πως τα πιστεύει και είναι, ακριβώς, αυτή η διαπίστωση, που μας οδηγεί στην αυτονόητη εκτίμηση, ότι ο άνθρωπος προχώρησε, εμπλουτίζοντας το ρόλο του : εκτός αλχημιστής, το παίζει και ταχυδακτυλουργός !...

Νάναι καλά ο Αντωνάκης, που, μέρες πούναι, φροντίζει για τη ψυχαγωγία μας… Στη δύσκολη εποχή που περνάμε, το γέλιο χρειάζεται και κάνει καλό !...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα ο μηδενισμος θα γινει με το γνωστο οικονομικο μιγμα...... ΤΙ ΧΟΥΝΤΙΝΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.......ΑΝΤΩΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Θα τσιμπιέστε μετά τις εκλογές αγαπητοί ΠΑΣΟΚοι.

Ανώνυμος είπε...

εμ σαμπού εμ κοντισιονέρ....

Ανώνυμος είπε...

Tαχυδακτυλουργός είναι αυτός που κοροϊδεύει τον κόσμο, κάνοντας τα μαγικά του στα γρήγορα για να μην τον πάρουν χαμπάρι.
Τον Αντωνάκη τον καταλαβαίνεις από μίλια μακρυά ότι σε δουλεύει.
Θα του συνιστούσα να κοιτάξει καλύτερα την επόμενη διετία ποιοι θα είναι ακόμη στο κόμμα του.
Αν είναι και ο ίδιος...

Ανώνυμος είπε...

Καλά, καλά, γελάτε τον εσείς κι όταν πάρει το βραβείο Νόμπελ της Οικονομίας, ψάξτε να βρείτε που θα κρυφτείτε ! Προχώρα Αντωνάκη !

Το Προφίλ μας