Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Π. Κουκουλόπουλος: «Οι καθαροί στόχοι απάντηση στην κρίση»

«Οι καθαροί στόχοι μπορούν να αποτελέσουν μια πειστική απάντηση στην κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα μας και αυτοί σίγουρα αποτελούν προτεραιότητα της σημερινής Κυβέρνησης».
Αυτή την απάντηση έδωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Ρ/Σ της ΕΤ3, 102 FM.

Ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τόσο το κοινωνικό όσο και το αναπτυξιακό μνημόνιο που προετοιμάζει η Κυβέρνηση, προκειμένου η χώρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να αμβλυνθούν οι πολύπλευρες συνέπειες της κρίσης που βιώνουμε σήμερα.

«Το ΠΑΣΟΚ από την ώρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας», ανέφερε ο βουλευτής, «όφειλε να αντιμετωπίσει άμεσα το πρωτόγνωρο και πρωτοφανές δημοσιονομικό πρόβλημα που είχε μπροστά της, το βάθος και το πλάτος του οποίου κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Από τη στιγμή που το πρόβλημα άρχισε να ξεπερνιέται, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, το επόμενο βήμα είναι να τεθούν οι καθαροί στόχοι και να μπουν οι προτεραιότητες εκείνες που θα μας οδηγήσουν και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης».
Ο κ. Κουκουλόπουλος ρωτήθηκε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πραγματική οικονομία και το κύμα ακρίβειας που πλήττει όλους τους πολίτες και δεν έκρυψε και το δικό του προβληματισμό, επισημαίνοντας ότι το πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και η δημιουργία αξιόπιστων μηχανισμών ελέγχου, οι οποίοι, δυστυχώς, μέχρι σήμερα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, κάτι που επιτρέπει πολλές φορές στην αγορά να λειτουργεί σχεδόν ανεξέλεγκτα, και το τελικό κόστος να το πληρώνουμε όλοι μας.
 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ....μιλάει για..... δρόμο της ανάπτυξης ????????

Θεέ μου ...τι άλλο θα ακούσουμε ?????
και
απο ποιόν ??????

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε Σιουρδωκράτωρ,το μνημόνιο μας έχει μαμήσει και εσύ το ψήφισες οπότε άιντε στα....όλοι σας.

Ανώνυμος είπε...

"Ο κ. Κουκουλόπουλος ρωτήθηκε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πραγματική οικονομία και το κύμα ακρίβειας που πλήττει όλους τους πολίτες και δεν έκρυψε και το δικό του προβληματισμό."

Τι τον νοιάζει ρε?
Τι τον ενδιαφέρει αν το μνημόνιο που υποστήριξε κόβει λεφτά και ανεβάζει τα έξοδα των οικογενειών μας?
Τι τον νοιάζει αν δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά?
ΤΡΕΙΣ συνταξάρες θα πάρει ο εν λόγω κύριος,μια από την ΔΕΗ,μια από το δημαρχιλίκι και μια σα βολευτής..

Ανώνυμος είπε...

"ΤΡΕΙΣ συνταξάρες θα πάρει ο εν λόγω κύριος,μια από την ΔΕΗ,μια από το δημαρχιλίκι και μια σα βολευτής.."

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ Π.Κ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΚΑΘΕ ΕΊΔΟΥΣ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ.

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

4:38 μ.μ.

Για ρίξε μια ματιά και στο άρθρο 15 του νέου νόμου:

2. α. Οι βουλευτές που λαμβάνουν συγχρόνως βουλευτική αποζημίωση και σύνταξη από το Δημόσιο υποχρεούνται να επιλέξουν με ανέκκλητη δήλωσή τους, είτε την καταβολή της σύνταξής τους είτε τη βουλευτική αποζημίωση. Η δήλωση επιλογής υποβάλλεται εντός είκοσι (20) ημερών, από τη δημοσίευση του νόμου αυτού για όσους έχουν ήδη εκλεγεί, για όσους δεν εκλεγούν μετά την ημερομηνία αυτή, εντός είκοσι (20) ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων τους. Στην περίπτωση που επιλέξουν τη λήψη της βουλευτικής αποζημίωσης αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους. Η αναστολή αρχίζει από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής δήλωσης. Η σύνταξη επαναχορηγείται από την επομένη της λήξης, για οποιονδήποτε λόγο, της θητείας των ανωτέρω προσώπων.

Όσο είναι βουλευτής πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε σύνταξη ή βουλευτική αποζημίωση,όταν αποσυρθεί από την πολιτική θα τις παίρνει ή όχι τις συνταξάρες?
Γιατί ο νόμος δεν προβλέπει τίποτα για αυτό..

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση. Για να κατέβαινε ως περιφερειάρχης, έπρεπε πρώτα να παραιτηθεί απο βουλευτής?

112 είπε...

ΠΑΡΗ ΓΕΡΑ ΣΕ ΖΗΛΕΥΟΥΝ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΟΥΝ ΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕΣ. ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ (ορεινο δημο μαιμου)ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ

Το Προφίλ μας