Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Καλές οι λιτές ανακοινώσεις, αλλά μετά;


 Η ενημέρωση του πολίτη για τα τρέχοντα ουσιαστικά ζητήματα ή προβλήματα της περιοχής του είναι υποχρέωση των αρμοδίων φορέων της πολιτείας. 
Και απ' αυτήν την άποψη ήταν σε θετική κατεύθυνση οι λιτές ανακοινώσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Καμβουνίων και αφορούσαν την "απαγόρευση χρήσης για πόση του νερού στα Δ.Δ. Πολυρράχου, (ή Λαζαράδων ή Φρουρίου κατά περίπτωση) λόγω αυξημένης περιεκτικότητας νιτρικών", καθώς και τη "διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Προσηλίου-Τρανοβάλτου στη θέση ορυχείου ΜΕ.ΤΕ.Α.Ε. από 24 Ιουνίου 2010 και για τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες…"
Επιπλέον όμως απαραίτητη και ουσιαστικότερη υποχρέωση της πολιτείας είναι η εξεύρεση λύσεων σε κάθε περίπτωση, η χάραξη χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης των έργων με παράλληλη ενημέρωση των πολιτών. 




Θα ασχοληθούμε πρώτα με το δρόμο Τρανοβάλτου-Προσηλίου. Ο δρόμος αυτός είναι ο βασικός δρόμος που συνδέει τα χωριά του δήμου Καμβουνίων με τα Σέρβια. Η αρχική ανακοίνωση ήταν σχετικά επαρκής αφού προσδιόριζε και το χρόνο περάτωσης του έργου -24 Ιουλίου 2010-, εμπεριείχε όμως και ένα ατόπημα. Παρέπεμπε την αλλαγή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε ένα δρόμο -Τριγωνικού/Ρυμνίου- που δεν έχει παραδοθεί από την πολιτεία ποτέ σε κυκλοφορία, δεν συντηρήθηκε ποτέ και "κυκλοφορείται υπό ιδίαν ευθύνην"…
Αναφορικά με το χρόνο περάτωσης του έργου συμπληρώνουμε περίπου ένα μήνα από την ημερομηνία που θα έπρεπε να είχε παραδοθεί ο δρόμος. Έγινε γνωστή από τα μέσα ενημέρωσης η δικαστική διαμάχη της "Κοινωνίας Προσηλίου" εναντίον της εταιρίας ΜΕ.ΤΕ.Α.Ε. για καταπάτηση ιδιοκτησιών  στη χάραξη του νέου τμήματος της παράκαμψης του δρόμου, χωρίς να κοινοποιηθεί επίσημα καμιά απόφαση. Δεν είναι του παρόντος η ανάλυση της δικαστικής εμπλοκής -γνωρίζουμε άλλωστε ελάχιστα για το θέμα-, αν και από "ταξική" αλληλεγγύη -ενεργοί πολίτες γαρ- είμαστε στο πλευρό της "Κοινωνίας Προσηλίου".
Η ουσία του θέματος βρίσκεται στο γεγονός ότι σήμερα οι πολίτες των Καμβουνίων διερωτώνται για το πότε επιτέλους θα παραδοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία, αλλά απάντηση δεν παίρνουν. Και αγωνιούν περισσότερο γιατί σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία. Οι μαθητές λυκείου των Καμβουνίων -μόνο από την Ελάτη είναι περισσότεροι από δέκα- θα αναγκάζονται να κάνουν καθημερινά πρωί και μεσημέρι την αυξημένη και επικίνδυνη διαδρομή για τα Σέρβια -μέσω Τριγωνικού, Πολλυράχου, "Στενών Πόρτες", Προσηλίου -, υφιστάμενοι απίστευτη ταλαιπωρία. Και μετά θέλουμε να κρατήσουμε τον κόσμο στα χωριά μας…
Και βέβαια τα ερωτήματα πληθαίνουν.
Εξετάστηκε εναλλακτική λύση νέας παράκαμψης;
Μπορεί σήμερα να δοθεί χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της κανονικής κυκλοφορίας του δρόμου;
Γιατί δεν έγιναν βασικές εργασίες συντήρησης στην προτεινόμενη διαδρομή μέσω Τριγωνικού αφού όπως προαναφέραμε ο δρόμος "κυκλοφορείται υπό ιδίαν ευθύνην"; Γιατί δεν ασφαλτοστρώθηκε τα τμήμα των 70 μέτρων στο ύψος του Τριγωνικού, γιατί δεν διαγραμμίστηκε ο δρόμος, γιατί δεν βελτιώθηκε η σήμανση, γιατί δεν απομακρύνθηκαν οι σωροί των χωμάτων από το οδόστρωμα;
Και για να κλείσουμε με τα προβλήματα στο νερό, τι θα πούμε στον κάτοικο των Λαζαράδων μετά πέντε (5) και πλέον μήνες από τη διαπίστωση του προβλήματος -12.3.2010- που δεν βλέπει να γίνεται τίποτε; 
Ο κόσμος των Καμβουνίων είναι ανάστατος… Και περιμένει απαντήσεις* και λύσεις…

Γεω.Μαστρ. www.mikrovalto.gr


 ΥΓ * Δυστυχώς μέχρι τότε θα ενημερώνεται από "ανεύθυνα δημοσιεύματα…"

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λυπάμε γιώργο, αλλά όταν οι κάτοικοι αντιδρούσαν στην καταπάτηση των ιδιοκτησιών και ζητούσαν να δοθεί οριστική λύση και όχι πάλι να κατασκευαστεί παράκαμψη επί της παράκαμψης ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ μαζι με το ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕΡΒΙΩΝ συντάχθηκαν στο πλευρό της ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ και της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και τους έκαναν μήνυση.

Που ήσουν τότε να εκφράσεις τα παράπονά σου;

Να συνταχθείς με τους κατοίκους και να ζητήσουμε όλοι μαζί λύση στο πρόβλημα αυτό.

Εσύ μιλας για τους μαθητές και καλώς κάνεις αλλά όταν εμείς κινδυνέψαμε να μη θερίσουμε γιατί μας έκοψαν το δρόμο, όταν εμείς δεν πηγαίναμε στα κοπάδια μας γιατι δεν μας επετρεπε την προσβαση η εταιρεία που καταπατούσε τις ιδιοκτησίες μας γιατί επιτρέψατε στο ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΣ να κινηθεί εναντίον μας;

ευτυχώς υπάρχει η δίκη και η αλήθεια σύντομα θα λάμψει!!

Τότε να δω που θα κρυφτούν όλοι...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε 9:41

Επί της ουσίας λες ότι επειδή πήραν λάθος θέση οι δήμαρχοι και επειδή εγώ -με ποια ιδιότητα αλήθεια;-…κρυβόμουνα, δεν οφείλει κανένας αρμόδιος να δώσει λύσεις, βελτιώσεις ή έστω απλά να ενημερώσει τον κόσμο των Καμβουνίων για το πρόκειται να γίνει στη συνέχεια; Ή δεν είναι έτσι;
Ως προς τις θέσεις που κρατήσαμε στο θέμα, κάνε μια επίσκεψη στο site μας: www.mikrovalto.gr –Ανάπτυξη-Απόψεις και Ενεργοί Πολίτες

Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Απλά…πολίτης Καμβουνίων

Ανώνυμος είπε...

Δεν είπα οτι δεν πρέπει να δοθεί λύση Γιώργο.
Για αυτό άλλωστε βγήκαμε και στους δρόμους και στα δικαστήρια. Για να δοθεί οριστική λύση και όχι για άλλη μια φορά ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ λύση.
Εκεί είναι η ένσταση.
Αλλά εσένα σε ενδιέφερε ο δήμος καμβουνίων και όχι η λύση για όλη την περιοχή.
Σε ικανοποιούσε άλλη μια παράκαμψη προσωρινή. Εμείς όμως που θιγομαστε άμεσα δε ζητήσαμε κάτι για εμάς αλλά για όλη την περιοχή. Οριστική λύση στο θέμα της επαρχιακής οδού. Το κατάλαβες;
Να σε δω αν στο site σου θα κάνεις τα παράπονά σου κατά της δημοτικής αρχής και τους χειρισμούς της για το θέμα και στο κάτω κάτω αν θα τοποθετηθείς καθαρά με την όποια ιδιότητα στο θέμα που απαχόλησε το χωριό μου.
Να σου θυμίσω ότι τα αντίποινα για εμάς των δημάρχων είναι ότι μας έκοψαν το ΚΤΕΛ(ΤΡΟΜΆΡΑ ΤΟΥΣ).
Επίσης να σου δώσω και μια αποκλειστικότητα. Στο δικαστήριο διακαιωθήκαμε και το έργο δε θα προχωρήσει. Και ξέρεις τι χαρά θα κάνω με όλα τα λαμόγια πολιτικούς και μη που θα τους πάρει η μπάλα τώρα για καταπάτηση και καταστρατήγηση των νόμων.
Εμείς μάθαμε να αγωνιζόματε και να αγαπάμε όλους τους κατοίκους και όλη την περιοχή.
Το ίδιο να κάνεις και εσύ... Γιώργο/

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε* 11.14

Δεν μου απαντάς στο βασικό ερώτημα του προηγούμενου σχολίου μου και σου συνιστώ να διαβάσεις άλλη μια φορά με προσοχή την ανάρτηση. Να ξαναμπείς στο site www.mikrovalto.gr , ενότητα ΑΝΑΠΤΥΞΗ ή επίσης εκεί να ξεφυλλίσεις τα τελευταία τεύχη της ΕΝ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΩ Α/Α 16,17,18. Αν εξακολουθείς και θέλεις να με βλέπεις απέναντί σου, δικαίωμά σου…
Δήλωση "αγωνιστικότητας και αγάπης" για "όλη την περιοχή" δεν χρειάζεται να κάνω. Ο καθένας κρίνεται διαχρονικά από τις θέσεις και τις πράξεις του…

Γιώργος Μ.

*Γιατί διατηρείς την ανωνυμία δεν το καταλαβαίνω αλλά το σέβομαι, παρότι οι "αποκλειστικές ειδήσεις" και οι "πατρικές" υποδείξεις που κάνεις προϋποθέτουν το αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

Δε χρειάζεται να ανοίξουμε κουβέντα για τα περι ανωνυμίας ή όχι. Δε σε έβρισα, δε σε λιδόρισα, δεν έκανα κάτι άσχημο διαφορετικά να είσαι σίγουρος θα χρησιμοποιούσα το ονοματεπώνυμό μου.
Απλά τόνισα κάποια γεγονότα και σου ζήτησα ξεκάθαρη στάση απέναντι στους συντοπίτες μας και τους συγχωριανούς μου.
Θα περιμένω να διαβάσω το επόμενο τευχος της ΕΝ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΩ για να δω αν πραγματικά κατάλαβες ποιος φταιει για την κατάντια μας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω
1. Πώς οι κάτοικοι των Καμβουνίων δέχονται να "βαπτιστεί" ένας εργοταξιακός δρόμος επαρχιακός και να τον χρησιμοποιούν.
2. Πώς δεν αντάδρασαν όταν η ΜΕΤΕ ΑΕ τους κατέστρεψε τον επαρχιακό δρόμο και τους υποχρέωσε να περνούν μέσα από την παράκαμψη του εργοταξιακού δρόμου.
3. Πώς δεν συντάσσονται με τους κατοίκους Προσηλίου - Τριγωνικού - Πολυρράχου να σταματήσει το ορυχείο που τόσα προβλήματα δημιουργεί σε όλους τους κατοίκους.
4. Πώς δέχονται τόση (μα τόση) υποβάθμιση της περιοχής!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι (γίνατε δυο βλέπω)

Σκιαμαχείτε…
"Βαφτίζετε" θέσεις μας με δεδομένα που βασίζονται στη φαντασία σας και τις εμμονές σας…
Αποφεύγετε την ουσία και το γεγονός ότι τα ερωτήματα της ανάρτησης δεν απευθύνονται σε σας και δεν σας θίγουν σε καμιά περίπτωση, απεναντίας μάλιστα… Και βέβαια μεταλλάσετε το πρόβλημα και τους διευκολύνετε.
Και ζητάτε δηλώσεις και δημοσιεύσεις "νομιμοφροσύνης"! Άλλως θα με παραδώσετε βορά στους κατοίκους του Προσηλίου. "Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις…"
Προσωπικά το τελευταίο διάστημα με τις δημόσιες απόψεις μου, στο Προσήλιο και την ευρύτερη περιοχή έχω δημιουργήσει μόνο φίλους και μου είναι αρκετό, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος

ΥΓ 1. Δώστε μου ένα e-mail να στείλω μια φωτογραφία μου -ομιλών από το βήμα- από τη μεγάλη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα στις 29.3.2009 στον κόμβο Τριγωνικού. Ηχητικό ντοκουμέντο που να πιστοποιεί ότι δεν τοποθετήθηκα υπέρ της ΜΕΤΕ, δεν διαθέτω… (σιγά-σιγά ενδίδω στις…πιέσεις σας)
ΥΓ 2. Παιδιά καιρός να σοβαρευτούμε. Είμαστε στο ίδιο μετερίζι…

Ανώνυμος είπε...

Οχι Γιώργο, δεν ζητησα δήλωση νομιμοφροσύνης...
Απλά κάποια γεγονότα χρονικά είναι πολύ ύποπτα.

Η μία η ανακοίνωσή σου πριν την εκδίκαση και η άλλη μετά την απόφαση...

Τυχαίο;

Δε νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

'Ελεος παιδιά! Σιγά-σιγά θα με χαρακτηρίσετε και "βαλτό". Και δεν είναι καιρός για γέλια.
Για ποιες ανακοινώσεις μιλάτε; Ας πούμε για δεύτερη την παρούσα ανάρτηση η οποία είναι στην κρίση του καθένα. Ποια είναι η πρώτη ανακοίνωση; Ή εν παση περιπτώσει από τις 20-25 σελίδες που έχω καταχωρήσει για το θέμα -site, εφημερίδα-, απομονώστε και κοινοποιήστε ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ που να να επιβαρυντική για τον αγώνα σας και "ύποπτη" (είδατε, πάλι με κάνατε απολογητικό και δεν μου αρέσει καθόλου).
Επιτέλους ξεκολλήστε...

ΓΜ

ΥΓ Στη διάθεσή σας να βρεθούμε από κοντά να τα πούμε. Η συζήτηση από εδώ δεν βγάζει πουθενά.
Αρκετά εκτεθήκαμε...

Το Προφίλ μας