Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Εθνικό σχέδιο δράσης για την προστασία των ανηλίκων

Στο Σχέδιο δράσης για την προστασία των ανηλίκων από την σεξουαλική κακοποίηση που συζητήθηκε πρόσφατα σε συνεδρίαση των αρμοδίων Επιτροπών του Κοινοβουλίου εστιάζει το νέο, 52ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του… περιστυλίου!»  που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων.

Στο ίδιο τεύχος,  στην ενότητα του Κοινοβουλευτικού έργου οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν ρεπορτάζ για:

-Τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη φορολόγηση των υπερεσόδων των προμηθευτών ενέργειας.

- Την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα.

- Την κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας.

- Τις καινοτόμες εφαρμογές που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας για την αξιοποίηση της ενέργειας.

- Τη δημιουργία Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης.

- Το πρόγραμμα υλοποίησης έργων ύψους 4,5 δισ. € για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας, κυριαρχεί το ρεπορτάζ για τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι ο Γ.Γ. της ΔΣΟ Μ. Χαρακόπουλος με την εκπρόσωπο του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO Berta de Sancristobal για τις καταστροφές που έχει υποστεί ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 

Στον ενότητα του Πολιτισμού παρουσιάζεται το πρόγραμμα του Συνεδρίου 100 χρόνια μετά: οι πρόσφυγες του 1922 και η δημιουργία της νέας Ανατολικής Μακεδονίας που συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής και τους Δήμους Δράμας και Καβάλας, καθώς επίσης και η ψηφιακή Πύλη τεκμηρίων των Γενικών Αρχείων του Κράτους  για το 1922 και την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα. 

Εγκαινιάζεται  ακόμη μια νέα στήλη με θέμα την παρουσίαση  συλλεκτών  και των Συλλογών τους, που χτίζουν διαχρονικά με κόπο αλλά και πολύ μεράκι. Στο τρέχον τεύχος γράφει ο συλλέκτης Γιώργος Παπανικολάου.

Οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν επίσης ρεπορτάζ για τη νέα εποχή της Εθνικής Πινακοθήκης, το λεύκωμα του ζωγράφου, σκηνογράφου και ενδυματολόγου Γιάννη Μετζικώφ με τίτλο Ενδύματα και Διηγήματα, καθώς και την προβολή εννέα μοναδικών παραστάσεων του Εθνικού θεάτρου από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας