Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Ο εξοπλισμός του δήμου κε δήμαρχε δεν είναι ιδιοκτησίας σας

Του Β. Κωνσταντόπουλου

Είναι γνωστό σε όλους μας πια, ότι ο δήμαρχος δεν σέβεται κανένα θεσμικό όργανο, λειτουργεί πολιτικά με αλαζονεία και έπαρση και θεωρεί τον δήμο και τον εξοπλισμό του περίπου ως ιδιοκτησία του.

Δεν θα ασχολιόμουν μαζί του, αν τις τελευταίες μέρες δεν είχε προκαλέσει επανειλημμένα με την εξωθεσμική του συμπεριφορά στο χωριό μου, το Τριγωνικό.

Αντί να ανταποκριθεί μετά την ανάρτησή μας για την αγροτική οδοποιία του Τριγωνικού και να αποκαταστήσει τα προβλήματα, προέβη στο τελευταίο χρονικό διάστημα σε μικροεξυπηρετήσεις ατόμων, χωρίς μάλιστα ο πρόεδρος της κοινότητας να είναι ενήμερος.

Συγκεκριμένα:

1. Εκμεταλλευόμενος την ευαισθησία της εταιρείας ΜΕΤΕ Α.Ε, η οποία δραστηριοποιείται στο λιγνιτωρυχείο, και εξυπηρετεί τις τοπικές κοινωνίες όλα αυτά τα χρόνια, οικειοποιήθηκε τον εξοπλισμό της εταιρείας, προβαίνοντας σε συντήρηση της οδοποιίας προς τον σταύλο ιδιώτη,  χωρίς ο πρόεδρος να γνωρίζει κάτι, λειτουργώντας έτσι με εξωθεσμικό τρόπο.

Και αν οι κακές γλώσσες λένε αλήθεια, ο ίδιος ο δήμαρχος μετέβη στον σταύλο του ιδιώτη για να δηλώσει ότι η συντήρηση του δρόμου «έγινε κατόπιν ενεργειών του».

Μια άκρως μαυρογιαλούρικη συμπεριφορά εν έτει 2022.

2. Γκρέϊντερ του δήμου κινήθηκε στο χωριό για την συντήρηση συγκεκριμένου δρόμου, ο οποίος κάλυπτε τις ανάγκες συγκεκριμένου ατόμου και πάλι χωρίς να γνωρίζει ο πρόεδρος κάτι.

Δεν θα μιλούσαμε αν το γκρέϊντερ μετά την εργασία παρέμεινε και δεν αποχωρούσε, γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι η ανάγκη για συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας στο Τριγωνικό, όπως και σε όλα τα χωριά, εν όψει του θερισμού, είναι μεγάλη. Έπρεπε λοιπόν να παραμείνει το γρέϊντερ για την ολοκλήρωση της συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας συνολικά σε όλο το χωριό και μετά να αποχωρήσει.

Αλλά τον δήμαρχο τον ενδιέφερε να εξυπηρετήσει μόνο το ρουσφέτι του.

3. Μισθωμένο από τον δήμο εκσκαπτικό μηχάνημα, εμφανίστηκε στο χωριό και μετέβη για την εξυπηρέτηση ιδιώτη, χωρίς και  πάλι ο πρόεδρος να γνωρίζει κάτι.

Κανείς δεν γνωρίζει ούτε τι δουλειά έκανε, ούτε πόσες ώρες δούλεψε, ούτε και πως και εάν πληρωθεί ο ιδιώτης.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι ανάγκες για την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας στο Τριγωνικό, όπως και σε όλα τα χωριά, ενόψει του θερισμού είναι μεγάλη και άκρως επείγουσα.

Αντί ο δήμαρχος να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του προέδρου του χωριού και τις δικές μας, επέλεξε να εξυπηρετήσει άτομα και όχι το σύνολο του χωριού, διχάζοντας έτσι την τοπική κοινωνία.

Είδε και απόειδε ο καημένος ο πρόεδρος,  ότι δεν θα έχει βοήθεια από τον δήμο και απέστειλε επιστολή προς την εταιρεία ΜΕΤΕ ΑΕ., με την οποία ζητά την αρωγή της εταιρείας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει (αποκατάσταση του κομμένου δρόμου και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας).

Και είμαι σίγουρος ότι η εταιρεία, όπως πάντα, θα ανταποκριθεί στο αίτημα του.

Είναι φανερή πια η αγωνία του δημάρχου για την επανεκλογή του.

Η δυσκολία που αντιμετωπίζει στην κοινωνία τον οδηγούν σε σπασμωδικές κινήσεις.

Λειτουργεί συνεχώς με την φιλοσοφία του μαυρογιαλούρου.

Και είναι σίγουρο ότι οι πολίτες στις επόμενες εκλογές θα ανταποκριθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Μαύρο στον μαυρογιαλούρο.

 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κωνσταντόπουλε έχετε δύο συνεχόμενες ήττες στο βιογραφικό σας και αναφέρεστε από τώρα για δυσκολίες συγκρότησης συνδυασμού. Δηλαδή το μόνο που σας νοιάζει είναι κατάκτηση της θέσης του Δημάρχου? Πιστεύω ότι εσείς θα έχετε πρόβλημα γιατί κανείς δεν θα θελήσει να ακολουθήσει ένα υποψήφιο για Τρίτη φορά με δύο συνεχόμενες ήττες.

Ανώνυμος είπε...

Η συγκρότηση του Συνδυασμού Κωνσταντόπουλου πάει καλύτερα από το αναμενόμενο. Άλλωστε υπάρχει ο βασικός κορμός, βλέπετε από τον Κωνσταντόπουλό δεν έφυγε κανείς!
Μπαίνουν και νέα αξιόλογα άτομα που θα πλαισιώσουν τους παλιούς και έμπειρους.
Όλα καλά λοιπόν φίλε 23:55 μην στεναχωριέσαι!

Ανώνυμος είπε...

Για την ουσία της ανάρτησης θα πείτε κάτι; Δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνει ο Κωνσταντόπουλος, αν θα είναι υποψήφιος η όχι.
Εδώ μιλάει για κατάργηση του θεσμού του προέδρου στο Τριγωνικό από τον δημαρχο. Και είμαι σιγουρος ότι παρόμοια προβληματα υπάρχουν και σε αλλα χωριά.

Ανώνυμος είπε...

Για την ουσία της ανάρτησης θα πείτε κάτι; Δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνει ο Κωνσταντόπουλος, αν θα είναι υποψήφιος η όχι.
Εδώ μιλάει για κατάργηση του θεσμού του προέδρου στο Τριγωνικό από τον δημαρχο. Και είμαι σιγουρος ότι παρόμοια προβληματα υπάρχουν και σε αλλα χωριά.

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι αν κάποιος μπορεί να προσφέρει στον τόπο του και όχι πόσες φορές έχασε ή κέρδισε. Ο Ελευθερίου που ήταν πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου επί 2 χρόνια με Κωνσταντόπουλο Δήμαρχο τι λέει;Τότε μιλούσε για ικανότητα σε ότι αφορά τον Κωνσταντόπουλο,τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον κ. Βασίλη και στην κα Ρίτσα και τον Κ. Γεωργακόπουλο και τον Κ. Ζάκη και τον κ. Κακαφίκα. Έχουν συγκροτήσει μια αντιπολίτευση που ΤΙΜΑΕΙ τις ψήφους που έλαβαν. Δυστυχώς η δημοτική αρχή ξεφτιλίζει τις ψήφους που της δώσαμε. Επί της ουσίας αυτών που καταγγέλλει ο Κωνσταντόπουλος ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ της δημοτικής αρχής δεν αντέταξε οτιδήποτε! ΜΌΝΟ ΓΡΆΦΟΥΝ "ΕΧΑΣΕΣ". ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; Θα πρέπει να μην μιλάει; Να μην λειτουργεί ο θεσμός του δημοτικού συμβουλίου; Της ίδιας της δημοκρατίας; Έχασε για ψήφους σε πλήθος ενός λεωφορείου μαθητών ή καπη. 40-50 ψήφοι. όΟμως είναι εκεί παρών και νοιάζεται για τον τόπο και μπράβο του θα μπορούσε απλά να ιδιωτεύει. Μακάρι όλοι οι δήμοι να είχαν ικανή και σοβαρή αντιπολίτευση όπως ο δικός μας δήμος γιατί έτσι γίνεται καλύτερη και η δημοτική αρχή, εάν βέβαια ακούει και συνεργάζεται. Αυτό δεν συμβαίνει στον δήμο σερβίων δυστυχώς.
Σε αντίθεση με τον κ.Ελευθερίου που όταν παραιτήθηκε από πρόεδρος το 2012 ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2019! Καλά για τον Μπουκουβάλα και τον Ποντίκη και τον Κώστα και την Νανά και την Έφη δεν το συζητάμε....

Μπράβο λοιπόν στον Κωνσταντόπουλο αλλά και στους άλλους της αντιπολίτευσης που τιμούν τον ρόλο τους, τις ψήφους που έλαβαν, ο Κακαφίκας και ο Ζάκης και την δική μου, που καταλαβαίνουν τι σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΡΙΤΙΚΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗ

Όσο για τον κ. Ελευθερίου δυστυχώς για εσάς δεν θα ξαναγίνει το λάθος του 2019
Αρκετά έχει γίνει ο δήμος μας και ο τόπος μας τα Σέρβια ρεντίκολο παντού

Ανώνυμος είπε...

στρώνει δρόμους η περιφέρεια στο πλατανόρευμα , καμαρώνει ο δήμαρχος
καταγγέλλει άθλιους δρόμους στο τριγωνικό ο κωνσταντόπουλος, φταίει η περιφέρεια λέει ο δήμαρχος!
δηλαδή ότι καλό το κάνει ο δήμος ότι κακό φταίει η περιφέρεια!

Ανώνυμος είπε...

Ξεστρώνει δρόμους μάλλον. Γιατί μέχρι στιγμής εδώ και πόσους μήνες επικρατεί ένα τεράστιο μπάχαλο μέσα στα Σέρβια. Από μπλα μπλα μπόλικο, φμπ και επαρση καλά τα πάει ο δήμαρχος. Τα Σέρβια τα βλέπω αλλαγμένα μεν αλλά προς το χειρότερο. Κίνηση σχεδόν μηδενική, δρόμοι ξηλωμενοι, λακκούβες επικίνδυνες τοποθετώντας έναν κώνο και μια κορδέλα της κακιάς ώρας και λύσαμε το πρόβλημα. Μια δημοτική αρχή κρίνεται συνολικά από το έργο της. Και διαφορά στον τόπο προς το καλύτερο αυτά τα 3 χρόνια δε έχει υπάρξει. Κόσμος έφυγε πάρα πολύς. Έβγαινε η απόφαση για την ταφόπλακα της ΔΕΗ και σχεδον όλοι οι δήμαρχοι του νομου (Εξαιρώ τον εξαίρετο κατά τη γνώμη μου δήμαρχο Βελβεντου κ.Στεργιου) βαρουσαν παλαμάκια και ο δικός μας εδώ πρότεινε σαν λύση τον ενταφιασμό του αμιάντου χάχα. Αντί να απαιτηθούν σθεναρά λύσεις ανάπτυξης της περιοχής στα πλαίσια της απολογνιτοποιησης, βαρέσατε όλοι παλαμάκια. Το να βαψεις δήμαρχε 5 6 γηπεδακια στα χωριά, που δεν έμεινε παιδι, δεν αλλάζεις τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Τι δεν είναι σαν τον Ρεχάγκελ ο μουσουρουλης; Δεν είναι σαχλαμάρες η κλιματική αλλαγή; Δεν αναζωογονουνται τα Σέρβια μετά τις σύνομες κινήσεις του δημάρχου και των 120 επιστημονων και τις καίριες παρεμβάσεις του καλύτερου δεκαριου;

Το Προφίλ μας