Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.)- Παράρτημα Πτολεμαΐδας για τη δημιουργία «χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών»

Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες ένα ακόμη έγκλημα, μια ακόμη βρώμικη αποστολή, κάτι που συζητιέται εδώ και 15 χρόνια και καμιά κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να το υλοποιήσει. Με ομοφωνία λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κλπ, με το πρόσχημα της προφύλαξης των τοξικοεξαρτημένων από λοιμώξεις και την προστασία της δημόσιας υγείας, προχωράνε σε ένα απάνθρωπο μέτρο: τη δημιουργία «χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών» (shooting rooms=χώροι να τρυπιέσαι), όπως και στη δημιουργία προγραμμάτων απεξάρτησης από ιδιώτες, ΜΚΟ κ.ά.

Καταδικάζουν με αυτόν τον τρόπο τους χρήστες στη διά βίου υποκατάσταση, μέσα σε εποπτευόμενους χώρους, μέχρι το θάνατό τους! Τους αποτρέπουν από τη διεκδίκηση μιας άλλης πορείας στη ζωή τους, οριστικής απεξάρτησης, απαλλαγής από τα ναρκωτικά! Το μόνο δρόμο για να σώσουν τη ζωή τους! Εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα ιδιωτών και ΜΚΟ ώστε να κερδίζουν με τις επενδύσεις τους και σε αυτόν τον τομέα! Όσο για τα δημόσια προγράμματα που ασχολούνται με την τοξικοεξάρτηση, περαιτέρω υποβάθμιση κι εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης (12μηνα)…
Όπου δημιουργήθηκαν τέτοιοι χώροι αυξήθηκε σταθερά η χρήση της ηρωίνης και αποθαρρύνθηκαν οι χρήστες από την ένταξή τους σε πρόγραμμα θεραπείας. Συγχρόνως ενισχύθηκαν τοπικά οι «πιάτσες»! Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα απεξάρτησης έχουν μόνο τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα και μάλιστα με ποσοστά επιτυχίας πάνω από 70%. Αυτό όμως, απαιτεί σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν δομές, με την απαιτούμενη στελέχωση και χρηματοδότηση.
  • Καταγγέλλουμε τους απάνθρωπους και εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για δημιουργία χώρων χρήσης ζωντανών νεκρών!
  • Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από όλα τα ναρκωτικά και όχι με νομιμοποιημένα τα ναρκωτικά υπό κρατική επίβλεψη και εποπτεία!
  • Διεκδικούμε ολόκληρη ζωή για τη νεολαία μας, με ικανοποιημένες τις ανάγκες της και τα δικαιώματά της!
  • Διεκδικούμε ενίσχυση και επέκταση των δημόσιων δωρεάν κρατικών δομών, πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης, για την τοξικοεξάρτηση, με κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα για δημιουργία «στεγνού θεραπευτικού προγράμματος» στο νομό Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας