Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Αστυνομικοί Κοζάνης κατά κυβέρνησης για τα επεισόδια: Μας κάνατε σάκο του μποξ

Με μια ανακοίνωση- κόλαφο, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης καταφέρεται κατά της κυβέρνησης και της Ολγας Γεροβασίλη, για τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Πτολεμαΐδα, παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
«Σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον “στόχο” για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους αναφορικά με τα επεισόδια που ξέσπασαν κατά την τελετή αποφοίτησης από τη Σχολή της Πυροσβεστικής, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί και ένας διαδηλωτής.
Η αστυνομία έγινε ξανά σάκος του μποξ, τονίζουν. «Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση κατόρθωσε να εξοστρακίσει τη λαϊκή οργή και να τη στείλει στον πλέον ευάλωτο, σε αυτόν που έχει την υποχρέωση να εκτελέσει αδιαμαρτύρητα τις εντολές που δέχεται», επισημαίνουν οι αστυνομικοί. «Η συνταγή
δοκιμασμένη και για αυτούς που την εφαρμόζουν επιτυχημένη. Το αστυνομικό προσωπικό μπαίνει ανάμεσα από τους πολίτες και την κυβέρνηση, η οργή εκτονώνεται πάνω στα κράνη, τις ασπίδες και τα κεφάλια των αστυνομικών και η ζωή συνεχίζεται», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Η αστυνομία δεν πρέπει να γίνεται μέσο εκτόνωσης της οποιασδήποτε πολιτικής πίεσης, επισημαίνουν. «Είμαστε υπηρέτες της Δημοκρατίας και όχι πραιτωριανοί, όπως πλέον μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού μας κατηγορεί», τονίζουν οι αστυνομικοί και κάνουν λόγο για επιχειρησιακά λάθη.
Παράλληλα επισημαίνουν ότι διατέθηκαν πάνω από 200 αστυνομικοί για την επίσκεψη της υπουργού, που θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση:
«Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σήμερα 27-02-2019 κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη στην Σχολή Πυροσβεστών Εορδαίας Κοζάνης.
Για άλλη μια φορά η Αστυνομία έγινε σάκος του μποξ. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση κατόρθωσε να εξοστρακίσει τη λαϊκή οργή και να τη στείλει στον πλέον ευάλωτο, σε αυτόν που έχει την υποχρέωση να εκτελέσει αδιαμαρτύρητα τις εντολές που δέχεται.
Η συνταγή δοκιμασμένη και για αυτούς που την εφαρμόζουν επιτυχημένη. Το αστυνομικό προσωπικό μπαίνει ανάμεσα από τους πολίτες και την κυβέρνηση, η οργή εκτονώνεται πάνω στα κράνη, τις ασπίδες και τα κεφάλια των αστυνομικών και η ζωή συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ υπάρχουν τραυματίες πολίτες και αστυνομικοί (4 συνάδελφοι).  
Έχουμε εκφράσει πολλάκις την άποψή μας για τη σχέση που πρέπει να έχει η Αστυνομία με τους πολίτες. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι ιερός σε μια δημοκρατία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται μέσο εκτόνωσης της οποιασδήποτε πολιτικής πίεσης. Είμαστε υπηρέτες της Δημοκρατίας και όχι πραιτωριανοί, όπως πλέον μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού μας κατηγορεί. Δε θα αναφερθούμε εκτενώς στα όποια επιχειρησιακά λάθη έγιναν. Αυτά διασαφηνίζονται μέσα από υπηρεσιακές διαδικασίες.
Το μόνο που θα επισημάνουμε είναι ότι όταν διατίθενται 200 και πλέον αστυνομικοί (που τη δεδομένη στιγμή θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας) για την επίσκεψη της υπουργού, έχουμε την απαίτηση τουλάχιστον η διαχείρισή τους να γίνει ορθολογικά ώστε να προστατεύονται οι πολίτες και οι αστυνομικοί.
Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν δικαιώνει κανέναν. Εν κατακλείδι σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον «στόχο» για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας