Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ες αύριον τα σπουδαία για τη διάσπαση! Τα περιθώρια στενεύουν για τις κυβερνητικές αποφάσεις ως προς την αλλαγή του χωροταξικού. Νέο δημοσίευμα για τη διάσπαση του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού από ιστοσελίδα της Λέσβου

Μπορεί οι πληροφορίες που διαρρέουν από διάφορες πηγές και από διαφορετικές περιοχές να προαναγγέλουν την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διάσπαση των 3-4 εξόφθαλμων περιπτώσεων δήμων πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά το αρμόδιο υπ. Εσωτερικών τηρεί σιγή ιχθύος, ειδικά μετά τη διαρροή ότι πέρα από τους τρεις νησιωτικούς δήμους που θα διασπαστούν, περιλαμβάνεται και ο δήμος Σερβίων -Βελβεντού στην Κοζάνη, που παρεκκλίνει του κανόνα αυτού και μπορεί να ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» και για άλλες περιπτώσεις.
Η υπόθεση του δήμου Σερβίων -Βελβεντού είναι μεν η πιο σοβαρή λόγω των γενικευμένων αντιδράσεων που είναι πιθανόν να προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου, αφού ανοίγει την όρεξη και για άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, που ζητούν διάσπαση σε υπάρχοντες δήμους. Ενώ η περίπτωση του Βελβεντού δημιουργεί εύλογα παράπονα σε περιπτώσεις όπως η Σάμος, με τον κυβερνητικό βουλευτή Δημ. Σεβαστάκη να εκφράζει την πικρία του και σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας να αφήνει ακόμη και το ενδεχόμενο παραίτησης από την βουλευτική έδρα, συνδυάζοντας το αίτημα της διάσπασης του δήμου του νησιού με τη σημερινή τραγική εικόνα του προσφυγικού σε αυτό.
Προς το παρόν πάντως οι δήμοι που οδεύουν προς διάσπαση για καθαρά εκλογικές σκοπιμότητες, πέρα από εκείνη του δήμου Σερβίων -Βελβεντού που είναι και διακαής πόθος του νυν περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του με τη στήριξη τούτη τη φορά και του ΣΥΡΙΖΑ,
είναι οι τρεις νησιωτικοί δήμοι Λέσβου, Κέρκυρας και Κεφαλλονιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά και από συναντήσεις στο υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του υπουργού Αλέξη Χαρίτση και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις επίμαχες τέσσερις περιοχές. Ο γραμματέας του κόμματος Π. Σκουρλέτης, που έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση, δεν θα δώσει το παρών για λόγους θεσμικούς, ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική τροπολογία, για την κατάρτισή της οποίας έβαλε το χέρι του (άλλωστε έχει περάσει από το υπ. Εσωτερικών και δικό του νομοθέτημα είναι ο «Κλεισθένης»), είναι ήδη έτοιμη και πρόκειται να κατατεθεί εσπευσμένα τις αμέσως επόμενες μέρες, ενδεχομένως και αύριο Τρίτη στη Βουλή, προκειμένου να ψηφισθεί μέσα στην εβδομάδα.
Με βάση τις παραπάνω πληροφορίες... ες αύριον τα σπουδαία για ένα θέμα που έγινε, με ευθύνη της κυβέρνησης, σήριαλ και μάλιστα ορισμένα από τα επεισόδια του κινούνται στη λογική του θρίλερ!

Πηγή: emprosnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας